Kulis Güncelleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:38

2019 seçimleri 1 yıl erkene mi alınacak?

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında 2019 seçimlerinin 1 yıl erkene alınacağı iddiasıyla ilgili ilginç ayrıntılar aktardı.

2019 seçimleri 1 yıl erkene mi alınacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim isteyebileceğini yazdı.

2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri erkene alınacak mı? Kamuoyunun merak ettiği soruya yanıt arayan Selvi edindiği kulis bilgileri köşesinde aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 2019'da yapılması kararı olduğunu yazan Selvi, gerekçeleri sıraladıktan sonra sözü Bahçeli faktörüne getiriyor.

BAHÇELİ FAKTÖRÜ

(...)Anayasa değişikliğinden bu yana Devlet Bahçeli, karar ortağımız oldu. Ayhan Oğan olayında dahi önce Bahçeli’ye çağrı yapıldı. Bahçeli’nin tepkisi üzerine Cumhurbaşkanı ve Başbakan açıklama yapma gereği duydu. Peki Bahçeli, 2018’de çıkıp erken seçim çağrısı yaparsa ne olur?

Bahçeli tezinin biraz daha açılması istendi.

Bahçeli, DSP ve ANAP’la koalisyon ortağıyken 3 Kasım 2002 seçimlerine gitme kararını aldı. Bu kez de 2018’de çıkıp erken seçim isteyebilir.

Bahçeli’nin Türkiye’yi 3 Kasım seçimlerine götürdüğü doğruydu da 2018’de neden erken seçim isteyeceği tezinin bir ayağı eksikti.

Meral Akşener faktörü olarak açıkladı Bahçeli faktörünü gündeme getiren milletvekili.

Meral Akşener yeterince palazlanmadan Bahçeli erken seçim diyebilir diye sözlerini noktaladı.

Erdoğan’ın seçimlerin 2019 tarihinde olacağı taahhüdüne inananlardanım. Ayrıca ne Türkiye 2002 Türkiye’si ne de Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Ecevit ya da Mesut Yılmaz. Ama gördüğünüz gibi Bahçeli, AK Parti denklemine girmiş durumda.

Ekleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:38