Kulis Güncelleme Tarihi: 7 Nis 2017 01:27

ABD istihbaratı CIA'den Esad'ın ipini çekecek rapor

ABD istihbaratı, Esad'ın 2013'teki kimyasal saldırının ardından operasyondan kurtulmak için tamamını teslim etmesi gereken kimyasal silahlardan bir bölümünü saklamış olabileceğini açıkladı.

ABD istihbaratı CIA'den Esad'ın ipini çekecek rapor

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, Başkan Trump'ın  Suriye'ye operasyon düzenleneceği sinyalini vermesinin ardından ABD'nin elini güçlendirecek bir açıklama yaptı.

Rusya'yı da zor durumda bırakacak açıklamaya göre Esad, 2013'te Guta'da düzenlediği kimyasal saldırıdan sonra elindeki tüm kimyasal silahları BM'ye teslim edeceğini açıklamasına rağmen, bazı silahları stoklarında sakladı.

İdlib'deki saldırıda kullanılan kimyasal bombalar da bu stoklardan temin edildi.

2013'TE DE OPERASYON GÜNDEME GELMİŞTİ

Ağustos 2013'te  Suriye'nin Guta bölgesine yapılan ve 1300 kişinin öldüğü sarin gazı saldırısından  Amerika Birleşik Devletleri (ABD)  Beşar Esad yönetimini sorumlu tutmuş ve askeri müdahaleyi gündeme getirmişti.

1300 KİLO KİMYASALI TESLİM ETMİŞTİ

Suriye, müttefiği  Rusya'nın da desteğiyle bir anlaşma imzalamış, 1300 kilogram ağırlığındaki kimyasal silahı imha edilmek üzere uluslararası topluma teslim ederek ABD'nin askeri müdahalesinden kurtulmuştu.

MÜFETTİŞLER "SAKLADIĞINDAN" ŞÜPHELENMİŞTİ

BM müfettişleri yaptıkları incelemeler sonucu bazı bölgelerde açıklanamayan zehirli kimyasalların izlerini bulmalarına rağmen daha fazla stok bulamamış ve beyan edilen miktarı imha etmişti.

Ekleme Tarihi: 7 Nis 2017 01:27