Kulis Güncelleme Tarihi: 6 May 2017 00:42

Cezaevindeki Demirtaş haber gönderdi HDP yeni ittifaka hazırlanıyor

Edirne F Tipi Cezaevi'nde mahkum bulunan HDP lideri  Selahattin Demirtaş 16 Nisan günü yapılan referandum sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderdi. Gönderdiği mesajda Demirtaş yeni ittifak olasılıklarının şekillenebileceğini söyledi.

Cezaevindeki Demirtaş haber gönderdi HDP yeni ittifaka hazırlanıyor

Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mesajında, "Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir" dedi.

"EVETÇİLERE DEMOKRASİ DÜŞMANI DEMEK SİYASİ KÖRLÜKTÜR"

Toplumun EVETÇİLER ve HAYIRCILAR olarak iki ayrı kamp şeklinde değerlendirilmesini yanlış ve tehlikeli görüyorum. Hele hele EVET diyen seçmen kitlesinin demokrasi karşıtı ya da demokrasi düşmanı olarak ifade edilmesi siyasi körlükten ve halkı aşağılamaktan başka bir şey değildir.

"YENİ İTTİFAK OLASILIKLARI ŞEKİLLENEBİLİR"

Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir.  Siyaset kurumu buna açık olmak zorundadır. Hep ifade edildiği gibi siyasette yirmi dört saat bile uzun zamandır. 2019'a kadar birçok siyasi parametrede değişiklikler olacaktır.

"İSİMLER ÜZERİNDEN SPEKÜLASYON DOĞRU DEĞİL"

Bizler ilkesel duruşumuzu korumakla birlikte, demokratik çözümler adına ilkesel ittifaklara açık olacağız. Ama 2019 için şimdiden isimler üzerinde spekülatif tartışmalar yapmak doğru değildir. Doğru olan şey isimleri değil ilkeleri tartışmaktır. -

"EVET İÇİNDEN DE HAYIR İÇİNDEN DE OLABİLİR"

Önemli olan HAYIR ve EVET diyenleri düşmanlaştırmadan, karşıtlaştırmadan, her iki kesimin ortaklaşmasını sağlayacak ilkeler oluşturabilmektir. Bu vesileyle, bizler demokratikleşmeye ve temel özgürlük ilkelerine, toplumsal barış perspektifine sahip olabilecek çalışmalara açık olacağız. Bu çalışmalar EVET içinden de HAYIR içinden de olabilir.

Ekleme Tarihi: 6 May 2017 00:42