Kulis Güncelleme Tarihi: 21 Eyl 2017 21:40

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş: "Kadir Topbaş istifa etti"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bomba bir iddiada bulundu. Yarkadaş (İBB) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden istifa ettiğini öne sürdü.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş:

CHP'li Barış Yarkadaş, Topbaş'ın istifasına neden olarak da daha önce belediye meclisinde veto ettiği AK Partili üyelerin 5 dosyasını gösterdi. Yarkadaş'a göre İBB Meclisi'nden veto ettiği 5 projenin aynen geçmesi sonrasında istifa ettiğini sosyal hesabından iddia etti.. 

CHP vekili Barış Yarkadaş, Kadir Topbaş'ın başkanlıktan istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kadir Topbaş için 'Başkan beklesin' dediğini öne sürdü. Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen cevap ile Kadir Topbaş'ın etrafına '5 Ekim'e kadar bekleyeceğini' söylediğini yazdı.

Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan attığı tweet'lerde şunları yazdı:

"Kadir Topbaş, bugün beş dosyasının kendisine rağmen meclisten geçmesi üzerine, çok yakın çevresine 'istifa ettiği'ni açıkladı.

Topbaş'ın bu açıklaması sonrası, konunun AKP Genel Başkanı Erdoğan'a iletildiği; Erdoğan'ın Başkan beklesin' talimatını verdiği öğrenildi.

Topbaş bunun üzerine yakın çevresine  '5 EKİM'e kadar bekleyeceğim' dedi. Gözler şimdi 5 Ekim'e çevrildi. AKP'deki rant kavgası sürecek…"

VETO ETTİĞİ DOSYALAR DEĞİŞİKLİK OLMADAN KABUL EDİLDİ

Kadir Topbaş, İBB Meclisi'ni sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar dosyasını iade etmişti. Bu dosyalar, bugün İBB Meclisi'nde hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edilmişti.

Öte yandan, 3 dönemdir İstanbul'da belediye başkanlığı görevini yapan Topbaş, bir daha aday olmayacağını açıklamıştı.

Ekleme Tarihi: 21 Eyl 2017 21:40