Kulis Güncelleme Tarihi: 25 May 2017 01:04

Değişen ve kalan bakanlar ile işte yeni kabine!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belçika'ya hareketi öncesinde NATO zirvesi sonrası yeni kabinenin şekilleneceğini duyurdu. Kulislerde ise bakanlıkların isimleri telaffuz edilmeye başlandı. İşte Kabine değişikliği sonrası yeni Bakanlar Kurulu..

Değişen ve kalan bakanlar ile işte yeni kabine!

16 Nisan tarihinde gerçekleşen referandumda "hayır" oylarının "evet" oylarına çok yakın olması AK Parti'de değişimlerin başlayacağının ilk sinyaliydi. Sonuçları AK Parti galibiyet olarak nitelese de partide değişim sinyalleri olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Kabul edilen Anayasa düzenlemesi ile "Partili Cumhurbaşkanı" düzenlemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye dönmesi için Olağanüstü Kongre kararı alınmıştı. 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen AK Parti'nin 3.Olağanüstü Kongresi'nde Erdoğan 998 gün sonra "sevdam" dediği partisine döndü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye dönmesi ile başta MKYK ve MYK'da değişim başladı. Kabinenin de değişeceği gündeme geldi. Kulislerde 3 Başbakan Yardımcısı ve 11 Bakanın değişeceği konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belçika'da NATO zirvesi öncesinde kabine değişikliğinin zirve sonrasında gerçekleşeceğini doğruladı. Açıklamayla ilgili kulislerde yeniden hareketlendi. 

HANGİ BAKANLIKLAR DEĞİŞECEK  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesi sonrası gerçeleşeceğini ifade ettiği Kabine değişikliğinin kulislerinde geçen isimler de belli oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Beraat Albayrak yeni kabinede Başbakan Yardımcısı, Akif Çağatay Kılıç'ın yerine Gençlik ve Spor Bakanı olarak Çanakkale Milletvekili Bülent Turan geliyor. Lütfi Elvan'ın yerine daha önce uzun süre Kalkınma Bakanı olarak görev yapmış Cevdet Yılmaz yeniden gelirken, Mehmet Özhaseki'nin yerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan geçecek. Başbakan Yardımcısı olan Berat Albayrak'ın yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı İstanbul Milletvekili Mehmet Muş gelirken  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yerini koruyan isimler oldu. Dışişleri Bakanı ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın olacağı iddia ediliyor.

İŞTE YENİ KABİNEDE İSMİ BELLİ OLANLAR

Başbakan Yardımcısı Beraat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı Çanakkale Milletvekili Bülent Turan

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı İstanbul Milletvekili Mehmet Muş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Dışişleri Bakanı İbrahim Kalın

Ekleme Tarihi: 25 May 2017 01:04