Kulis Güncelleme Tarihi: 4 Eyl 2017 13:20

Şaban Dişli'nin başdanışman olması AK Parti'de nasıl karşılandı?

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 30 Ağustos Resepsiyonu’ndan notlar aktardı. AK Partililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başdanışman" olması için ilginç yorumda bulundular.

Şaban Dişli'nin başdanışman olması AK Parti'de nasıl karşılandı?

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 30 Ağustos Resepsiyonu’ndan notlar aktardı.

Selvi yazısında Hakan Fidan’ın fotoğraf çektirmek isteyenlere yönelik, “Fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı ama ‘sosyal medyaya atmadığınız takdirde’ diyerek önceden şart koştu” notunu paylaştı.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in resepsiyonda olduğunu aktaran Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na karşı sertleşirken merkez sağdaki ittifak halkasını geniş tutmaya özen gösteriyor. Eski başbakanlardan Tansu Çiller, resepsiyona ilk gelen isimler arasındaydı” diye yazdı. Selvi yazısında “2019 seçimlerine giderken bakalım bu yakınlaşmanın siyasi bir sonucu olacak mı?” diye de sordu.

DİŞLİ TARTIŞMASI

AKP’lilerin, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini gerçekleştiren beyin takımında olan Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli’nin Genel Başkan Danışmanı olduğunu resepsiyonda öğrendiğini anlatan Abdülkadir Selvi konuyla ilgili şunları anlattı:

“Resepsiyonda milletvekilleriyle sohbet ederken, sıcak bir gelişme yaşandı. AK Parti milletvekillerinin cep telefonlarına, son dakika olarak Şaban Dişli’nin Genel Başkan Danışmanı olduğu haberleri düşmeye başladı. Mehmet Dişli’nin 15 Temmuz’un beyin takımından olması nedeniyle kısa bir şaşkınlık yaşandı. Haberi doğrulatmaya çalıştılar. Ardından küçük çaplı diyaloglar yaşanmaya başladı. Aralarında suçun şahsiliğini hatırlatan da oldu, suçun şahsiliği sadece Şaban Dişli’ye mi işliyor diye tepki gösteren de.”

Ekleme Tarihi: 4 Eyl 2017 13:20