Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 29 Eki 2017 20:30

2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

rdoğan, 2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. Sosyal bilimler alanında İlber Ortaylı, müzik alanında Göksel Baktagir ödüle layık görüldü.

2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Beştepe'deki Külliye'de düzenlenen  29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu'nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında 2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerini de açıkladı. Sosyal bilimler alanında  İlber Ortaylı, müzik alanında  Göksel Baktagir ödüle layık görüldü.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Cumhuriyetimiz ulu bir çınar olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.  Türkiye kendi gövdesiyle birlikte güven ve huzurun adı olan bir devlettir.  Türkiye ne zaman kalkınma hamlesi başlatsa birileri cumhuriyeti korumak adına buna engel oldu. Darbeler, cuntalar cumhuriyet tarihine kara leke olarak geçti.

"TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİLDİR"

Türkiye bir kabile devleti değildir.  Türkiye asırlara varan tarihiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. 2013'te IMF'e olan borcumuzu sıfırladık. Şimdi onlar bizden borç istiyor. Eskiler "zor oyunu bozar" diyordu. Biz de milletimizle bu oyunu bozacağız.

"BİZİM KİTABIMIZDA KULA KUL OLMAK YOK"

Bizim kitabımızda kula kul olmak yoktur. Haksızlık karşısında susmak yoktur. Bizim kitabımızda bir yanağımıza vurana, diğer yanağımızı dönmek yoktur.

Ekleme Tarihi: 29 Eki 2017 20:30