Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 27 Eki 2017 14:58

Baleye gönül verenler “ZORBA”' ile Ankara’da buluştu

Başkent’te, Baleye gönül verenler, Türkerler Holding’in Mahall Ankara projesiyle sponsorluğunu üstlendiği “Zorba” balesinde buluştu.

Baleye gönül verenler “ZORBA”' ile Ankara’da buluştu

 “Zorba” balesi seyircinin büyük beğenisini topladı. Sezonun ilk gösterisi, Ankara opera sahnesinde özel davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Nikos Kazancakis’in aynı adlı başyapıtından, Mikis Theodorakis’in muhteşem müzikleri ile prömiyeri gerçekleştirilen “Zorba” balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilendi.
Sevgiyle, aşkla, umutla zorluklara karşı ayakta durmayı öğrenen ve öğreten Alexis Zorba’nın öyküsü, ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine yorumuyla sahneye konuldu. Lorca Massine, “Zorba” balesi için; “Kültürler arasında bir köprü” tanımlamasını yapıyor.

Zorba gösterisinin ardından düzenlenen kokteyle, iş dünyası, cemiyet hayatı, sanat çevrelerinden çok sayıda ismi bir araya getirdi.

“Toplumun yaşam kalitesini daha yukarı taşımayı hedefliyoruz”

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin, “Ticari yatırımlarımızın yanında, gücümüzü aldığımız toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak üzere çeşitli toplumsal paylaşım projelerine destek oluyoruz. Türkerler Holding kurulduğu ilk günden bu yana kültür-sanat, spor ve çevre konularında onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Mahall Ankara projemizle, ülkemizin köklü kurumlarından Ankara Devlet Opera ve Balesi ile işbirliği yaparak Türkiye’nin güzel insanlarına hizmet etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 27 Eki 2017 14:58