Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 29 May 2017 18:13

Burçak Gezeroğlu’nun İlk Sergisi “Arınma” Galeri 5’te

Anel Grup tarafından desteklenen Galeri 5, 29 Mayıs-23 Ağustos tarihleri arasında genç sanatçı Burçak Gezeroğlu'nun "Arınma" başlıklı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak.

Burçak Gezeroğlu’nun İlk Sergisi “Arınma” Galeri 5’te

Sanatçı, kendisini endişelendiren ve huzursuz eden, bir yandan da en çok vakit geçirdiği mekânları, resimlerinde, bir uyurgezerin gözünden yorumluyor.

Anel Grup tarafından desteklenen Galeri 5, genç sanatçı Burçak Gezeroğlu ve sanatseverleri bir araya getiriyor. Yağlı boya resimlerinde rüyalarından, anılarından, kaygılarından etkilenen; mekânları ve suretleri uyurgezerliğe getirdiği yeni anlam üzerinden ve kendisinin gözünden yeniden yorumlayan Burçak Gezeroğlu’nun sergisinin adı ise temizleme, temizlenme, paklaşma, saflaşma anlamlarına gelen “katarsis” kavramından geliyor.

Uyurgezerliği bir “arada kalma” durumu olarak ele alan Gezeroğlu; bu terimi, bireyin zihninin ve bedeninin uzlaşamadığı bir noktada var olması ile ilişkilendiriyor. Korku ve kaygıların insan üzerinde yarattığı etki, sanatçının “uyurgezerlik” olarak adlandırdığı bu duruma işaret ediyor. Kendisini endişelendiren ve huzursuz eden, bir yandan da en çok vakit geçirdiği mekânları resimlerinde yeniden yorumlayan sanatçı, üretim sürecini bu korkulardan bir arınma yöntemi olarak kullanıyor.

Mekân resimlerinde görülen perspektifteki ufak bozulmalar, gölge oyunları ve portrelerdeki suretlerin belli belirsiz yüzleri, izleyiciyi rüya/kâbus ve gerçeklik arasında bir dünyaya sürüklüyor. Sanatçı ayrıca mekâna özgü biçimde yapacağı interaktif yerleştirmede, izleyiciyi de kendi korku ve endişeli düşüncelerini yücelterek ve benimseyerek onlardan arınmaya ve özgürleşmeye davet ediyor.

1989 yılında İstanbul’da doğan Burçak Gezeroğlu, 2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisans öğrenimi sırasında,2013-2014 yıllarında öğrenci değişim programıyla İspanya’da Universidad Politecnica de Valencia’da eğitim gördü. Resimleri daha önce O’Art Sanat Yarışma Sergisi ve İpek-Ahmet Merey Resim Yarışması gibi karma sergilerde yer alan sanatçı, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 29 May 2017 18:13