Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 13 May 2017 00:35

Der Rosenkavalier, nam-ı diğer ‘Güllü Şövalye’ İstanbul’da

Dönem boyunca birbirinden ünlü opera ve sanatçıları ağırlayan Metropolitan Geceleri’nde, dönemin son operası Der Rosenkavalier, canlı yayınıyla, 13 Mayıs Cumartesi akşamı saat 19.30’da Akmerkez CinemaPink’te operasever İstanbullularla buluşuyor. 

Der Rosenkavalier, nam-ı diğer ‘Güllü Şövalye’ İstanbul’da

Mozart, Bizet, Verdi gibi dünyaca ünlü sanatçıların ölümsüz eserlerini sahneye taşıyan Metropolitan Opera Geceleri, Richard Strauss’un ünlü bestesi Der Rosenkavalier ile 2016-2017 sezonunu kapatıyor. Libertosunu Hugo von Hofmannsthal’ın yazdığı üç perdelik opera, 13 Mayıs Cumartesi akşamı saat 19.30’da izleyici karşısına çıkıyor. 

1840’ların Viyana’sında süregelen hikâye, arpsaçına dönmüş komik bir aşk öyküsünü anlatıyor. İstanbullular tarafından ‘Güllü Şövalye’ olarak da bilinen ve gündelik toplumsal komedi ve sınıf çatışmalarının görüldüğü operada, Octavian rolündeki kontu bir mezzo-sopranonun oynaması ise hayli ilgi çekici olmuştur.  

Dört ana karakteri barındıran operada, prenses Marschallin’e Renee Fleming, Kont Octavian’a Elina Garanca, genç asilzade Sophie’ye Erin Morley ve Baron Ochs’a Günther Groissböck ses veriyor.
Yoğun ilgi gören Metropolitan Opera canlı yayın gösterimleri, 2017 -2018 sezonunda da opera severler ile buluşmaya devam edecek.  
 

Ekleme Tarihi: 13 May 2017 00:35