Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 13:09

Müzeler Haftası'nda Pera Müzesi kapılarını ücretsiz açacak

Pera Müzesi, Müzeler Haftası kapsamında 18 – 21 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz! Ziyaretçiler, koleksiyon sergilerini sesli rehber eşliğinde deneyimleyebilir, Pera Eğitim ve Pera Film programlarına katılabilirler!

Müzeler Haftası'nda Pera Müzesi kapılarını ücretsiz açacak

Pera Müzesi, Müzeler Haftası kapsamında tüm ziyaretçilere kapılarını ücretsiz açıyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’ndan derlenen 18. ve 19. yüzyıl elçi ve ressamlarını tanıtan Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar; kültür-sanat yaşamımıza büyük katkıları olan Osman Hamdi Bey’in sanatına eğilen ve Kaplumbağa Terbiyecisi’nin sergilendiği Osman Hamdi Bey sergisi4000 yıllık ticaret ve bilim tarihine ışık tutan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri; Kütahya seramikleri üzerinden kahvenin macerasına odaklanan Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramikleri koleksiyon sergileri sanatseverleri bekliyor.

Pera Müzesi, müzeyi ve koleksiyon sergilerini ziyaretçilerine farklı ve yaratıcı bir biçimde aktarma hedefiyle ücretsiz sesli rehber hizmeti de sunuyor. Mert Fırat’ın seslendirdiği yetişkinlere yönelik rehberin yanı sıra, Meltem Cumbul ve Yekta Kopan’ın seslendirdiği çocuklara özel bir rehber sanatı çocuklar için de daha anlaşılır ve keyifli kılmayı hedefliyor.

Pera Eğitim’de Hip-Hop Atölyesi

Pera Eğitim, Müzeler Haftası’nı Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuyla bir araya getiriyor ve Pera Cafe’yi bir dans stüdyosuna çeviriyor! 13-17 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan Hip-Hop atölyesinde katılımcılar Hip-Hop dansının geçmişi ve temel prensiplerini öğrenerek başlıyor, koreografi ve serbest dans çalışmalarıyla devam ediyor. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek atölyenin eğitmenliğini Duygu Etikan üstleniyor.

Pera Film ile Büyüme Sancıları

Pera Film’in dünyanın dört bir yanında, farklı yaşlardan çocuk ve gençlerin Büyüme Sancıları’na kulak veren programı Müzeler Haftası’nda da devam ediyor. 2000’li yıllardan günümüze bir seçki sunan programda çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe geçiş sürecinde karşılaştığımız kimi zorlukları yansıtan filmler yer alıyor. Programın son üç gününde Tatil Kitabı (Seyfi Teoman, 2008), Bir Kız (Fredrik Edfeldt, 2009),Rauf (Soner Can, Barış Kaya, 2016), Frances Ha (Noah Baumbach, 2012), 52 Salı (Sophie Hyde, 2000) ve geçtiğimiz yıl “En İyi Film” dahil 3 dalda Oscar kazanan Ayışığı (Barry Jenkins, 2016) izlenebilir.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilir. “Uzun Cuma”larda müze 18:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Pera Film gösterimleri indirimli müze bileti ile izlenebilir.

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 13:09