Magazin Güncelleme Tarihi: 13 Haz 2017 16:50

Birce Akalay'dan Sibel Üresin'e sert tepki

Birce Akalay, minik Ceylin'in öldürülmesine büyük tepki gösterdi.

Birce Akalay'dan Sibel Üresin'e sert tepki

Ünlü oyuncu Birce Akalay, minik Ceylin'in öldürülmesine büyük tepki gösterdi. Akalay, kendisinin yaşam koçu olduğunu iddia eden Sibel Üresin'in 12 yaşındaki bir kızın evlenebileceğine dair sözlerini paylaştı ve Ceylin gibi küçük kızların bu zihniyet nedeniyle öldürüldüğünü belirterek, "Sen nasıl bir ahlak yoksunu, cahil, pis kafalı bir kadınsın" dedi. 

Sosyal medyada küçük Ceylin’in komşuları tarafından katledilip, bodrum katındaki bir sandıkta saklanmasına tepkiler büyüyor. 10 yaşındaki Ceylin'in öldürülmesiyle, sosyal medyanın gündemine yeniden pedofili ve çocuk cinayetleri taşındı.

Ünlü oyuncu Birce Akalay, kendisini muhafazakar ve yaşam koçu olarak tanıtan Sibel Üresin’in bir TV kanalında yaptığı açıklamaları yayınlayan bir hesabın iletisini paylaşarak, Ceylin’in öldürülmesine tepki gösterdi. Akalay’ın paylaştığı twit’te “12 yaşındaki KIZ ÇOCUĞU, 60 yaşında birisiyle evlenir diyen ahlak yoksunları yüzünden #Ceylin’ler öldürülüyor” yazıyordu.

SEN NASIL BİR AHLAK YOKSUNU KADINSIN

İletideki videoda ise Üresin’in “12 yaşında bir kız ergen olmuşsa evlenebilir, dinen hüküm budur. 60 yaşındaki bir erkekle evlenmesinde benim için hiçbir sakınca yok, eğer kız için de yoksa. Ama kız ergen olmuşsa, ölçü burada budur. Ortada helalinden bir evlilik olduğunda, yaş sınırı diye abuk bir durum ortaya çıkarıyorlar. Dinde yaş sınırı yok, biliyorsunuz” söylediği görülüyor. Akalay, bu cümlelere şu şekilde tepki gösterdi: “Sen nasıl bir ahlak yoksunu, cahil, pis kafalı bir kadınsın. Bir de dini alet ediyor. Bunları ne yapmalı bilmiyorum.”

Üresin, daha önce de Seda Sayan’ın programına katılmış, bir arkadaşını kocasına teklif ettiğini açıklamıştı. Çok eşliliğin yasal olmasını isteyen Üresin, “Zengin bir erkek olsaydım 4 kadın alırdım” demişti.

Ekleme Tarihi: 13 Haz 2017 16:50