Medya Güncelleme Tarihi: 31 May 2017 03:09

Cengiz Çandar'dan Rakka'da PKK safında ölen Kırmızı Fularlı kıza ağıt

Türkiye'de 1976 yılından beri gazetecilik yapan Doğan Medyası'nda Ortadoğu uzmanı yıllarca köşe yazıları yazan Cengiz Çandar, Gezi Parkı olaylarında "Kırmızı Fularlı Kız" olarak tanınan ve 30 Mayıs'ta Rakka'da PKK saflarında DEAŞ ile savaşırken ölen 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil için övgüler düzdü. Çandar üzüntüsünü duygusal sözlerle anlattı.

Cengiz Çandar'dan Rakka'da PKK safında ölen Kırmızı Fularlı kıza ağıt

Cengiz Çandar resmi twitter hesabında paylaştığı mesajda Ayşe Deniz Karacagil'i kastederek "Kırmızı Fularlı Kız, Gezi'nin içimizi ısıtan en güzel gülüşlü meleği, Rakka önünde toprağa düşüp yıldızlara yükselerek içimizi yine yaktı" yazdı.

Cengiz Çandar'ın sözlerine takipçileri büyük tepki gösterdi. 

"Kırmızı Fularlı Kız" Rakka'da PKK saflarında öldü

Kamuoyunda 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil 'in Rakka'da DEAŞ'la yapılan çatışmada öldüğü öğrenildi.

Antalya’da Gezi olaylarıyla ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken terör örgütü PKK kamplarına katılan “kırmızı fularlı kız” olarak bilinen 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil 'in Rakka'da öldüğü açıklandı.

DEAŞ'la yapılan çatışmada ölen Karacagil, Antalya'daki Gezi Parkı Eylemleri'ne katıldığı için gözaltına alınmıştı. Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmıştı. Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla tahliye edilmişti. 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karacagil, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK kamplarına gitmişti.

Çandar gazeteciliği bırakmıştı

Türkiye'de 1976 yılından beri gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Cengiz Çandar, Ortadoğu uzmanı olarak biliniyor. Ortadoğu konusunda 7 kitabı bulunan Cengiz Çandar, Doğan Grubu'nda uzun süre köşe yazıları yazdı. Radikal Gazetesi'nin kapanması ile 19 Mart 2016 tarihine kadar Hürriyet Gazetesi'nde yazdı. Sonrasında T24'te yazılarına devam eden Çandar gazeteciliği bıraktı.

Cemaat-Hükümet kavgasının ardından AK Parti ile ters düşen Cengiz Çandar Stockholm'e yerleşti. Çandar, Stockholm Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi'nde kıdemli ziyaretçi araştırmacı olarak görev yapıyor. Cemaat kumpaslarına verdiği destekle bilinen Çandar gazeteciliği bıraktığını açıklamıştı. Çandar daha önce de Filistin Kurtuluş Hareketi'nden ayrılıp Stockholm'e gitmişti. Birlikte Filistin Kurtuluş Hareketi'nden ayrıldığı arkadaşı Şahin Alpay da aynı üniversitede doktorasını yapmıştı.

 Çandar, Stockholm Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi'nde kıdemli ziyaretçi araştırmacı olaak yer alıyor. Çandar "Al Monitor" sitesinde de analizler yazıyor. 

Ekleme Tarihi: 31 May 2017 03:09