Medya Güncelleme Tarihi: 14 May 2017 04:22

"Dedem Lenin'in arkadaşıydı" diyen Birsen Teyze 125 bin TL kazandı

Selçuk Yöntem'den koltuğu devralan Murat Yıldırım'ın sunduğu ATV ekranlarının sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster"e katılan Birsen Teyze (Birsen Aksoy) 11. soruya kadar gelerek 125 bin TL kazandı. Birsen Teyze dedesinin Rus Devrimci Lenin'in arkadaşı olduğunu söyledi.

Birsen Teyze katıldığı "Kim Milyoner Olmak İster"deki performansı ve anlattıkları ile de dikkat çekti. Yarışmada 11'inci soruya kadar çıkarak 125 bin TL kazanan Birsen Aksoy, hayat hikayesiyle ilgi odağı oldu. Birsen Teyze, dedesinin yıkılan Çarlık Rusya'nın son dışişleri bakanı Kont  Alexander Petrovich Izvolsky ve Rus lider Vladimir Lenin'in arkadaşı olduğunu söyledi. Çarlık Rusyası'nın başında o dönemde II.Nikolay vardı.

Murat Yıldırım'ın sunduğu  "Kim Milyoner Olmak İster"e katılan Birsen Aksoy, iyaşam hikayesiyle de herkesi hayrete düşürdü.

BİRSEN TEYZE 45 GÜN ÖNCE EŞİNİ KAYBETMİŞ

Birsen Aksoy, yarışmaya katılma hikayesini anlattı. Aksoy, torunun yarışmaya kendisi için başvurduğunu ilerleyen yaşına rağmen yarışmaya katılmak istediğini söyledi. Birsen Teyze yaşadığı büyük acıyı da paylaştı. Aksoy 45 gün önce eşini kaybetmiş. Gençlere örnek azmiyle dikkatleri üzerine çeken Aksoy, hayat hikayesine başladığında tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi. .

ATATÜRK, AİLESİNİ TÜRKİYE'YE GETİRMİŞ

Dedesinin Çarlık  Rusya'nın son dışişleri bakanı olduğu bilgisini veren Birsen Aksoy, dedesinin aynı zamanda Rus Devrimci Vladimir Lenin ile de çok yakın arkadaş olduklarını söyledi. Aksoy Türkiye'ye göç etmeden ailesinin Baykal Gölü civarında yaşadığını söyledi. Türkiye'nin kurucusu Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele için ailesini Türkiye'ye getirdiğini de belirtti.

125 BİN LİRAYI ALIP YARIŞMADAN ÇEKİLDİ

"Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında zoru başararak 11'inci soruya kadar gelen Birsen Teyze, 10. soruyu geçtiğinde "Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil, yapımcı olarak kazanmıştır?" sorusunu bilemediği için 125 bin liralık ödülü alarak yarışmadan çekildi.

Ekleme Tarihi: 14 May 2017 04:22