Medya Güncelleme Tarihi: 12 Haz 2017 13:07

Kemal Sunal'ın meraklı köftecideki başrol arkadaşı Amerika'da Profesör Oldu

Kemal Sunal ile birlikte oynadığı 'Meraklı Köfteci' filminde adını duyuran Gölgen Bengü, kendini akademik kariyere adadı. Bengü, şimdi Amerika'da öğretim üyeliği yapıyor.

Kemal Sunal'ın meraklı köftecideki başrol arkadaşı Amerika'da Profesör Oldu

Gölgen Bengü'yü herkes Kemal Sunal ile birlikte oynadığı 'Meraklı Köfteci' filmiyle tanıdı. O yılllarda kendisine gelen film tekliflerini elinin tersiye iten Bengü, kendini akademik kariyere adadı.

MAKALELERE KONU OLUYOR 

Şimdi Amerika'da makine ve endüstri mühendisliği bölümünde hocalık yapıyor. Şöhret yerine eğitimi seçen Bengü'nün başarı hikayesi zaman zaman dergilerde makalelere bile konu oluyor.

SİNEMAYI BIRAKIP EĞİTİME YÖNELDİ 

Gölgen Bengü'yü son olarak 1977 yapımı 'Aslan Bacanak' filminde Halim'in kardeşi rolünde izlemiştik. Ardından ise sinemadan koparak akademik kariyerine ağırlık verdi.

AMERİKA'NIN SAYILI ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİNDE HOCA OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Gölgen Bengü, ABD'deki North Carolina A&T State University'de yüksek lisans, Clemson University'de doktorasını tamamladı.

Şu anda New Jersey Institute of Techology'de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde Profesör unvanıyla öğretim üyeliği yapıyor.

Ekleme Tarihi: 12 Haz 2017 13:07