Medya Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 00:05

Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu aynı bahaneye sığındı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı TVNET'te sarf ettikleri sözler nedeniyle Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt hakkında tutuklama kararı verdi. Savcılık Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu'nun da 'şüpheli' sıfatıyla ifadeleri aldı. Armağan ve Bahadıroğlu aynı bahaneye sığındı

Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu aynı bahaneye sığındı

Süleyman Yeşilyurt sarf ettiği sözler nedeniyle “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından tutuklanmıştı. Yeşilyurt'un katıldığı TVNET Derin Tarih programında yer alan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu da 'şüpheli' sıfatıyla savcıya ifade verdi.

Mustafa Armağan ile Yavuz Bahadıroğlu, Bakırköy Adalet Sarayına ifade vermeye avukatlarıyla birlikte ayrı ayrı geldi. Hakaret suçu üzerine başlatılan soruşturmada Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu'nun ifadesialındı. 

SÜLEYMAN YEŞİLYURT'U SUÇLADILAR

Derin Tarih programında yer alan Mustafa Armağan' ifadesinde,  suçları üzerine almadı. Armağan programa katılan Süleyman Yeşilyurt'un kullandığı üslubu tasvip etmediğini söyledi. Armağan ifadesinde “Bir mektubu konuşmak için programa Süleyman Yeşilyurt'u çağırdık. Program Tarih programıydı. Konuk Süleyman Yeşilyurt konuştuğumuz konunun dışına çıktı. Ve Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'dan bahsetti. Program canlı yayındı ve Yeşilturt'un konuşmasını müdahale edemedik. Programda konuşmaları destekleyen ifadeler kullanmadım” dedi.

45 yıllık yazarlık hayatında ilk defa savcılığın karşına geldiğini aktaran Yavuz Bahadıroğlu'nun ise , "Programın moderatörlüğünü ben yapıyordum. Konuk Süleyman Yeşilyurt'u daha önce birkaç kez gördüm ama öncesinde kendisini tanımıyorum. Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözlere katılmam mümkün değil. Program canlı yayın olduğu için müdahale edemedim” şeklinde ifade verdi.

Savcıya ifade verdikten sonra Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan, Bakırköy Adliyesi'nden ayrıldı.

Süleyman Yeşilyurt, 12 Mayıs'ta  TVnet'teki Derin Tarih adlı programında kullandığı ifadeler nedeniyle savcılık tarafından hakkında başlatılan soruşturmada, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.

“Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından hakkında farklı bir soruşturma yürütülen ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hasan Akar ise kolluk kuvvetleri tarafından henüz yakalanamadı. 


 

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 00:05