Medya Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 12:17

TRT'de Göka'nın istifası sonrası 8 daire başkanı görevden alındı

TRT'de Genel Müdür Şenol Göka 'gördüğüm lüzum üzerine" deyip istifa etmesinin ardından kurumda sular durulmuyor. Şenol Göka'nın istifasının ardından TRT'de 8 daire başkanını da görevden alındığı öğrenildi. Kulislerde TRT Genel Müdürünün İbrahim Eren olacağı iddia edilmişti.

TRT'de Göka'nın istifası sonrası 8 daire başkanı görevden alındı

Şenol Göka Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) 'nın genel müdürlüğünden geçen hafta 'gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum'  diyerek istifa etmişti. Göka'nın istifasının ardından dün de TRT'de 8 daire başkanının görevinden alındığı öğrenildi. TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın istifası kurum tarafından kabul edilmiş, yerine yeni atama yapılına kadar TRT Kanunu'ndaki madde gereği genel müdür yardımcıları içerisinde en kıdemlisi Erkan Durdu'nun makama vekalet edeceği öğrenilmişti.

TRT GENEL SEKRETERİ DE GÖKA'NIN ÖZEL KALEMi DE ALINDI

TRT'de Göka sonrası görevden almalardan biri de Başbakan Yardımcısı ve Hükumet  Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un eski özel kalem müdürü Bünyamin Korkmaz oldu. Korkmaz TRT Genel Sekreterliği'ne getirilmişti son operasyonla görevden alındı. Görevden alınan bir başka isim de Şenol Göka'nın Özel Kalem Müdürü Alper Altuğ Köselerli oldu. Diğer taraftan Radyo Dairesi Başkanı  aynı zamanda TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'na vekalet eden Amber Türkmen her iki dairedeki görevinden alındı. Görevden alınanlar arasındaki bir diğer isim de  Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Çağlar Tankur Yürümez oldu.

GÖREVDEN ALINANLAR ARASIDA TEFTİŞ KURULU BAŞKANI DA VAR

TRT'de Göka'nın istifası sonrası dün akşam itibariyle görevinden alınan diğer isimler ve görevleri şöyle:

Teftiş Kurulu Başkanı Bayram  Ali Ertem

Muhasebe ve Finansman Dairesi Başkanı Musa Altun

Stüdyolar ve Program İletim Dairesi Başkanı Yusuf Yıldırım

Satın Alma Dairesi Başkanı Yakup Özmen.

(Hürriyet-Aysel Alp)

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 12:17