Nedir Güncelleme Tarihi: 3 May 2017 03:02

Akupunktur tedavisi nedir, kimlere ve nasıl yapılır?

Uzakdoğu'da yaklaşık olarak 5000 yıldır uygulanan en eski tedavi yöntemlerinden biridir akupunktur. Pekiyi akupunktur tedavisi nedir, kimlere ve nasıl yapılır?

Akupunktur tedavisi nedir, kimlere ve nasıl yapılır?

Çin'de ortaya çıkan akupunktur, ince metal iğneleri bedenin belirli yerlerindeki dokulara sokup belli bir süre oralarda bırakmaya dayalı bir tedavi şeklidir. 'İğne Batırmak' olarak adlandırılan akupunktur adını, cizvit papazları tarafından almıştır.

Akupunktur ilk olarak Dabry ve Morant tarafından Batı'ya tanıtılmıştır. Akupunktur'u bir anestezi yöntemi olarak kullanmaya başlayan Çinli cerrahlar, vücudun herhangi noktalarına iğneler batırılacağını gösteren şemalara dayanarak bu yöntemi uygulamışlardır.

Akupunktur tedavisinin temelini, bedende derinin hemen altından geçen 14 ayrı enerji kanalı oluşturmaktadır ve akupunktur, bu kanallar üzerinde bulunan direnç noktalarının ilintili bulunduğu organlar arasındaki ilişkileri temel almaktadır. Akupunktur, Dünya Sağlık Örgütü'nce kabul görmüş 150 rahatsızlığın tedavisinde ve hatta bazen ameliyatlarda da anestezi olarak uygulanmaktadır.

AKUPUNKTUR'UN FAYDALARI NELERDİR?

Zayıflama ve sigarayı bırakma gibi amaçlarla kullanılan akupunktur, baş, bel ve boyun ağrılarında ağrı kesici etkisi göstermektedir. Uykusuzluk, epilepsi gibi problemlerin tedavisinde de kullanılır. Özellikle tütün kullanmanın yarattığı toksinleri gidermede de etkili olan akupunkturun bir diğer faydası, alkol alışkanlığının giderilmesinde hastayı yatıştıran ona huzur veren bir yöntemdir.

Vücudun sempatik, parasempatik ve endokrin sistemlerinde denge kurulmasına yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bölgesel kan akımını artırarak vücutta hücre yenilenmesini sağlar.

Ekleme Tarihi: 3 May 2017 03:02