Nedir Güncelleme Tarihi: 17 May 2017 14:54

Devrim Otomobili nedir?

Devrim; 1961 yılında, Eskişehir'de Türk mühendis ve işçisiyle, yerli malzeme kullanılarak, 129 günde imal edilmiş Türkiye'nin ilk yerli otomobilidir

Devrim Otomobili nedir?

Eskişehir'de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi tesislerinde, Türk mühendis ve işçisiyle, yerli malzeme kullanılarak, 129 günde imal edilen Devrim otomobili,ordunun cadde binek ihtiyacını karşılayacak bir otomobil tipinin ihtiyacı üzerine yapılmaya başlanmıştır.

Her açıdan, tüm zorluklara rağmen yaklaşık 4.5 ay içerisinde, 4 adet 50 beygirlik A4L (yandan sübaplı) tipi, üç er adet 60 beygirlik A4T (üstten sübaplı) ve 70 beygirlik B3T (üstten sübaplı) tipi toplam 10 motor, 3 adet A tipi ve 4 adet B tipi toplam 7 şanzıman olmak üzere toplamda 4 adet sedan otomobil imal edildi..

Devrim Otomobili zamanının tasarım unsurlarını barındırırken, dönemin Japon Otomobilleri ve Doğu Avrupa otomobillerinden daha iyi parçalar kullanılarak imal edilmiştir.  Devrim Otomobili halen zamana inat,çalışır durumda Eskişehir’de sergilenmektedir.

Çoğu kaynakta 4 adet üretildiği yazılan otomobilin; ancak bir tanesi günümüze kalmış durumda. Devrim’in bir ikincisi ise Devrim Arabaları filmi için, birebir aynı şekilde imal edilmiştir.

Ekleme Tarihi: 17 May 2017 14:54