Nedir Güncelleme Tarihi: 26 Şub 2018 15:25

Galeri Diani nedir?

Somut yada soyut tüm sanat ürünlerini kucaklamak isteyen, yerli ve yabancı farklı sanatçılarla çalışarak resim, heykel, seramik, fotoğraf vs sergileri organize ederek sanatseverlere hizmet veren çağdaş ve uluslararası bir galeri olmayı amaçlayan sanat galerisidir.

Galeri Diani nedir?

Somut yada soyut tüm sanat ürünlerini kucaklamak isteyen, yerli ve yabancı farklı sanatçılarla çalışarak resim, heykel, seramik, fotoğraf vs sergileri organize ederek sanatseverlere hizmet veren çağdaş ve uluslararası bir galeri olmayı amaçlayan Galeri Diani, galeriye gelen sanatseverlerin, sanatla somut bir ilişki kurmalarını sağlarken, nitelikli sanat eserleri ve bilgilerini besleyebilecekleri çalıştaylar düzenlemektedir.

Sırasıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu; Eren Eyüboğlu, Francesco Borzani, Gülseren Südor, Hale Sontaş, Yusuf Katipoğlu, Giancarlo Caneva, Feyzan Alasya, Kaan Kayımoğlu, Sevinç Çiftçi, Şükrü Karakuş gibi sanat dünyasının değerli sanatçılarının kişisel sergileri ve karma sergiler düzenlenmiştir.

Galeri Diani’ nin sahibesi ve kurucusu Telga Südor Mendi lise eğitimini İtalyan Lisesinde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekor ve Kostüm bölümünden mezun olduktan sonra burs ile Norveç Bergen Güzel Sanatlar Akademisinde resim üzerine yüksek lisansını, Bergen Kunsthanverk Skolende ise iç mimarlık yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Görsel ve Çevresel Sanatlar Bölümünde yine Yüksek lisans yaptı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünde ders vermekte ve Galeri Diani’yi yönetmektedir. 

Ekleme Tarihi: 26 Şub 2018 15:25