Nedir Güncelleme Tarihi: 22 Nis 2017 18:29

PayPal ödeme sistemi nedir?

Haziran ayında Türkiye’deki faaliyetlerini durduran, şimdilerde ise geri dönmeyi planlayan PayPal’e yakından bakalım.

PayPal ödeme sistemi nedir?

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz ödeme yöntemi PayPal ile ilgili pek çoğumuzun aklına “PayPal nedir?” sorusu takılıyor. PayPal, güvenli bir online ödeme yöntemidir. PayPal kullanarak güvenli bir şekilde online alışveriş yapmak mümkündür. PayPal ile yapılan ödemeler, hizmet verdiği ülkenin para birimi ile, herhangi bir komisyon ya da ek ücret kesilmeden gerçekleşir. Aynı zamanda farklı para birimleri üzerinden transferler ve ödemeler yapmak da uygulama üzerinden mümkündür.

PayPal’in sağladığı en büyük avantajlardan bir tanesi, ödeme yaparken ya da ödeme alırken, kredi kartı bilgilerinizi paylaşmak zorunda olmamanız. PayPal giriş işlemi sırasında tek yapılması gereken, geçerli bir e-posta adresi ile kayıt olmaktır. PayPal, kullanıcıların sağlamış olduğu finansal bilgileri ve verileri sistemine kayıt eder, böylece kullanıcılar her ödeme esnasında bu bilgileri yeniden girmek durumunda kalmazlar. Ayrıca PayPal kart zorunluluğu sunmadığı için kredi kartı olmayan kullanıcıların da online alışveriş siteleri üzerinde kolaylıkla alışveriş yapmalarını sağlar.

 PayPal an itibariyle Belçika, Avusturya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya ve ABD’de aktif olarak kullanılmaktadır. Bahsi geçen ülkelerin yerel web siteleri ile entegre bir biçimde çalışan ödeme sistemi, bu ülkelerin kullanıcıları tarafından sıkça tercih edilir.

TÜRKİYE’DE PAYPAL

PayPal, 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu, resmi websitesinde yayınladığı bir bildiri ile duyurmuştu. Faaliyetlerin durdurulma sebebi olarak ise BDDK’nın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu), PayPal’in yaptığı lisans başvurusunu reddetmesi oldu. PayPal resmi olarak Türkiye pazarından çıkması ile ilgili yayınladığı duyuruda, kullanıcılarına, faaliyetlerini yeniden başlatmak için elinden geleni yapacağına söz vermişti.

Nitekim öyle de oldu ve PayPal Türkiye pazarındaki faaliyetlerine geri dönme kararı aldı. BDDK’nın reddi ile gelen tüm açıkları gözden geçireceğini ve gereken aksiyonları ivedilikle alacağını belirten şirket, Cross Border isimli yeni bir ödeme sistemi ile Mart 2017 itibariyle Türkiye’de tekrar faaliyete geçmeyi planlıyor. Cross Border sisteminin BDDK’nın standartlarına uygun olması bekleniyor.

179 MİLYON KULLANICISI VAR

PayPal’in an itibariyle dünya çapında 179 milyona yakın aktif üyesi bulunmakta. Toplam işlem hacminin ise 18 milyar doları aştığı gelen bilgiler arasında.

Ekleme Tarihi: 22 Nis 2017 18:29