Nedir Güncelleme Tarihi: 14 Nis 2017 01:41

Pentagon'un Afganistan'a attığı bombaların anası nedir?

Pentagon'un kullandığını duyurduğu GBU-43 / B bombası, nükleer olmayan en büyük silah olarak niteleniyor.

Pentagon'un Afganistan'a attığı bombaların anası nedir?

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bugün, Afganistan'da "Bombaların anası" (MOAB) olarak bilinen GBU-43 / B kullandığını duyurdu.

Silahın, Amerikan cepheneliğinde bulunan ve nükleer olmayan en büyük silah olduğu söyleniyor.

Bombanın, 60 metre derinliğe kadar nüfuz edebildiği, dolayısıyla tünellerin ve mağaraların bulunduğu araziler için uygun olduğu bildiriliyor.

Globalresearch.ca internet sitesine göre, bomba başına 16 milyon dolara mal olan silahın, Pentagon'un sahip olduğu "en korkunç patlayıcı silah" olduğu düşünülüyor.

Hedefine uydu rehberliğinde giden bombanın, "akıllı silah" olduğu belirtiliyor.

Bomba, Alabama merkezli aeronotik şirketi Dynetics tarafından üretilmiş ve 9.525 kilogram ağırlığında, 9.15 metre boyunda; yaklaşık 8.165 kilogram patlayıcı madde TNT ve alüminyum tozu içeriyor.

Patlama sonrasında imha alanını arttırmak için üretilen bomba, 152 metrelik bir çapta etki ediyor.

Mart 2003'te Irak savaşının başlamasından günler önce ve daha sonra aynı yılın Kasım ayında test edilen bomba, Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığı tarafından işletilen devasa MC-130 uçağı tarafından fırlatıldı.

MOAB'ın Rus versiyonu, "Bombaların babası" (FOAB) olarak isimlendirilmiş bir termobarik silah. Moskova, FOAB'ın Amerika'nın MOAB'ından dört kat daha güçlü olduğunu iddia ediyor.

Ekleme Tarihi: 14 Nis 2017 01:41