Nedir Güncelleme Tarihi: 3 Oca 2017 22:57

Reina saldırısında kullanılan Flashbang nedir?

İstanbul Ortaköy’de eğlence mekanı Reina’ya yapılan hain terör saldırısında 39 kişi öldü 65 kişi de yaralandı. Reina saldırısında teröristin kullandığı Flashbang isimli bomba kullandığı tespit edildi. Peki, saldırıda kullanılan Flashbang nedir? Flashbang nerede üretildi?

Reina saldırısında kullanılan Flashbang nedir?

Yılbaşını kana bulayan terör saldırısında kullanılan Flashbang isimli bomba nedir? İstanbul Ortaköy’de eğlence mekanı Reina’ya yapılan hain terör saldırısında 39 kişi öldü 65 kişi de yaralandı. İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri saldırıyla ilgili önemli bulgulara erişti. Doğu Türkistan Uygur uyruklu saldırgan Reina'ya girdikten hemen sonra 'Flashbang' isimli şok bombası attığı tespit edildi. Hain terör saldırısında kullanılan Flashbang nedir?

FLASHBANG NEDİR?

Doğu Türkistan Uygur uyruklu saldırgan Reina'ya girdikten hemen sonra 'Flashbang' isimli bir şok bombası attı. Terörist zemin katta bir Flashbang daha patlattıktan sonra 3'üncü şok bombasını da çıkmadan hemen önce kullandı. Teröristin her Flashbang patlatışından sonra şoka giren insanları taradığı anlaşıldı.

Türkiye'de daha önce hiçbir saldırıda kullanılmadığı anlaşılan ABD malı Flashbang'lerin Amerikan ordusu envanterinde bulunduğu, fabrikasının da Pensilvanya'da olduğu belirtildi.

Sadece Amerikan Özel Kuvvetler'ine bağlı birliklerin kullandığı ileri sürülen 'Flashbang' ABD'nin askeri envanterine kayıtlı bir nevi şok bombası. Atıldıktan sonra patladığı esnada ışık ve 170 desibelin üzerinde ses dalgası yayan bu bomba ortamda bulunan kişilerde geçici körlüğe ve duyu kaybına neden olduğu gibi kısa süreli sersemliğe yol açıyor. Bu sayede ortamdaki kişiler etkisiz hale geliyor.

Bombanın ilk defa 1970'li yıllarda İngiliz SAT komandoları tarafından kullanıldığı belirtiliyor. Saldırıdan kurtulan bir Reina çalışanının ifadesine göre saldırgan, bu bombadan 3 adet kullandı. Bu sayede de birbirine bantladığı şarjörleri, mermisi bittikten sonra kolay bir şekilde değiştirebildi. Olay yeri inceleme ekipleri saldırının gerçekleştiği Reina'da yaptıkları incelemelerde Flashbang parçaları buldu. Bu parçalar incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Teröristin ise bu bombayı nereden ve nasıl temin ettiği de araştırılıyor.

SİLAH İNCELENİYOR

Olay Yeri İnceleme Şubesi, Reina'dan saldırıya ilişkin tüm delilleri topladı. Delillerle ilgili inceleme çalışmaları sürüyor. Polis kriminal çalışmaları da devam ediyor. Terörist, seyyar dipçikli uzun namlulu bir silah kullanmıştı. Kaçarken de silahı olay yerinde bırakmıştı. Fakat saldırganın eldiven kullandığı bu sebeple silahta parmak izi bırakmasının zor olduğu belirtildi. Silah, mermi çekirdekleri, boş kovanların balistik incelemesi sürüyor. Mermilerin çelik çekirdekli özel yapım olduğu anlaşılmıştı.

Ekleme Tarihi: 3 Oca 2017 22:57