Nedir Güncelleme Tarihi: 12 Mar 2018 00:36

Vodafone Akıllı Köy nedir?

Vodafone Akıllı Köy 10 yılda yaklaşık 28 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen 298 dönüm arazi 88.400 m2’lik bitkisel üretim alanında oluşan projedir.

Vodafone Akıllı Köy nedir?

Toplam 298 dönüm araziye yayılan Vodafone Akıllı Köy projesi için 88.400 m2’lik bitkisel üretim alanı, üst kullanım hakkıyla birlikte 25 yıllığına Koçarlı Belediyesi’nden kiralandı. Diğer yandan, 210 dönümlük mera alanı, Aydın Valiliği, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Kasaplar Köyü halkı tarafından kurulan mera yönetim birliğine ve ıslahı ve bakımı Vodafone Akıllı Köy tarafından yapılmak üzere proje kullanımına verildi. Vodafone Akıllı Köy için 10 yılda yaklaşık 28 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Altyapı çalışmalarına 2015 yılında başlanan Vodafone Akıllı Köy’de, modern meyvecilik alanı, tül altı sebzecilik alanı, modern sera uygulamaları, açık tarla sebze ve yem bitkisi yetiştiriciliği, meyve ve sebze işleme deposu, soğuk hava tesisi, toplu sağım ve süt soğutma sistemi, modern mera (otlak) alanı gibi tarım teknolojisinin uygulanacağı alanlar ile birlikte izleme ve takip merkezi, su ve gübre yönetim merkezi, hayvan besleme ve yönetim merkezi, çiftçi karar destek merkezi, yenilenebilir enerji çözüm merkezi, toprak yaprak analiz laboratuvarları, deneyim atölyeleri, eğitim merkezleri, sosyal yaşam ve spor tesisleri gibi bölümler olacak. Vodafone Akıllı Köy’de kurulacak bu modelin domino etkisiyle tüm Anadolu’ya yayılarak Türkiye’deki diğer köy ve kırsal yerleşkelere ulaşması hedefleniyor.

Ekleme Tarihi: 12 Mar 2018 00:36