Otomobil Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 21:09

Alman devi BMW 17 yıl sonra 8 Serisi'ni yeniden çıkarıyor!

Alman otomotiv devi BMW gelecek üç sene içerisinde kademeli olarak farklı versiyonlarını piyasaya sunacak. BMW yeni 8 Serisi'ne ait coupe modelinin ilk resmini paylaştı.

Alman devi BMW 17 yıl sonra 8 Serisi'ni yeniden çıkarıyor!

Yeni BMW 8 Serisi bugüne kadar convertible ve coupe versiyonlarıyla kamuflajlı kameralar karşısına çıktı. BMW'nin yeni 8 Serisi için geri sayım başladı. En son 1988 ile 1999 yılları arasında satışa sunulan BMW serisi, 17 yıl aranın ardından tekrar yollara dönecek. Alman devi BMW binek segmentte otomobillerin zirvesi olarak tanımladığı 8 Serisi'nin küçük de olsa ilk görselini yayınladı.

Tasarım hatlarından küçük bir örnek sunan BMW, yeni 8 Serisi'nin resmi tanıtımını 26 Mayıs Cuma günü yapacak. Yeni 8 Serisi'nden paylaşılan ilk fotoğraf beklentiler doğrultusunda iki kapılı coupe versiyonu üzerinden şekillendi.

Alman devi BMW paylaştığı ilk resmi görselde, yan profili ışıklandırarak tasarım çizgileri model hakkında ilk izlenimi verdi. Paylaşılan yeni görselle ilgili ilk önemli açıklamayı BMW'nin marka CEO'su Harald Krüger yaptı. Harald Krüger "BMW 8 Serisi Coupe, bizim lüks ve spor coupe geleneğimizle üretilerek ürün gamımızın en özel parçalarından biri haline getirildi. İlk adımda sunacağımızı 8 Serisi coupe lüks sınıftaki liderlik yarışında iddialı olacak. Size bugün burda çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu otomobil gerçek bir lüks spor coupe." sözleriyle model hakkında oldukça iddialı olduklarını söyledi.

BMW'nin yeni 5 Serisi ve 7 Serisi'nde kullanılan CLAR Platformu üzerine geliştirilen yeni versiyonla ilgili edinilen bilgiye göre BMW 8 Serisi'nin yurt dışında 150 bin euro ile 165 euro civarında satışa sunulacak. 2018 yılında yollara çıkacak BMW'nin coupe versiyonu sonrasında 2019'da convertible ve ardından M8'in sunulması bekleniyor.

Kaynak: Oto haber

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 21:09