Otomobil Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 15:07

Dostluk ve barış için 11 bin km yol yapacaklar

Dünyanın en anlamlı ralli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Allgaeu Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabının startı verildi.

Dostluk ve barış için 11 bin km yol yapacaklar

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül katıldı.

TÜVTÜRK’ün altı yıldır desteklediği ve Almanya’nın Allgaeu bölgesinden başlayan ralliye bu yıl 11 ülkeden 280 yarışmacı 140 araç ile katılıyor. Kurallara göre ralliye sadece 20 yıldan büyük ve değeri 1.111 Euro’yu geçmeyen araçlar katılabiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde, TÜVTÜRK’ün desteğiyle düzenlenen ’12. Allgaeu Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi’ takımları Türkiye’de.

Almanya’nın Allgaeu Bölgesi’nde yer alan Oberstaufen kasabasından 7 Mayıs’ta start alan araçlar 28 Mayıs’ta Ürdün’deki finişe kadar keyifli bir rotada mücadele edecekler.

Türkiye’de 8 ilden geçecekler

Balkanlar üzerinden gelerek, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda toplanan yarışmacılar, 12 Mayıs Cuma günü Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün katıldığı törenle Türkiye etabına başladılar. Takımlar İstanbul’dan sonra, Kastamonu, Ankara, Balıkesir, Uşak, Dalyan, Antalya ve Mersin güzergahlarını izleyecek ve 21 Mayıs’ta da Türkiye finalini yapacaklar.

Zaman ya da hız önemli değil

Kurallara göre, değeri 1.111 Euro’nun altında eski araçlar katılabildiği rallide takımların güzergah boyunca otoyola çıkmalarına izin verilmiyor.

Zaman ya da hıza dayalı bir mücadelenin olmadığı Dostluk ve Barış Rallisi’nde yarışmacılar rota üzerinde belirlenen sosyal ödevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın da destek verdiği rallide bu ödevleri en başarılı yerine getiren takım birinciliği elde ederken, diğer tüm takımlar ikinci ilan ediliyor.

TÜVTÜRK’ün ödevlerini de yapacaklar

Ralli süresince yol, hava, şartları ve rakipleriyle mücadele eden yarışmacılar, TÜVTÜRK’Ün ödevlerini de yerine getirecekler. Start alanında kendilerine teslim edilen bayrakları, belirtilen yol ve güzergahlardaki istasyonlara teslim edecek olan yarışmacılar, karşılığında bir sertifika alacaklar. TÜVTÜRK de sertifika alan her takım için bir fidan dikecek.

“20 yaşında olsa da muayenesi ve bakımı varsa 11 bin km yapabilir”

Ralliye destek veren TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, bakımı, periyodik muayeneleri zamanında ve kurallara uygun yapılan otomobillerin, 20 yaşın üzerinde olsalar bile 11 bin kilometrelik, ralli gibi mücadele oranı yüksek organizasyonlarda bile yer alabileceği, bu organizasyona da bu mesajı vermek için sponsor oldukları ifade edildi.

Ralliciler ve Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki maç nefes kesti

Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında ralliciler ve Türkiye Futbol Federasyonu Karması Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde karşı karşı geldi. Eğlenceli anlara sahne olan maçta kazanan dostluk oldu.

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 15:07