Otomobil Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 19:34

Emisyon skandalına Audi de katıldı 24 bin dizel aracını çağırıyor

Alman otomobil üreticisi Audi de diğer otomotiv devleri gibi emisyon skandalına karıştı. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, bazı dizel motorlu Audi marka araçların test sonuçlarını yanıltıcı yazılım kullandığını açıkladı. Açıklama üzerine Audi 24 bin aracın geri çağrıyor.

Emisyon skandalına Audi de katıldı 24 bin dizel aracını çağırıyor

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Alman otomotiv devi  Audi’nin, bazı dizel motorlu araçlarında egzoz emisyon testlerini düşük çıkarmak için test sonuçlarını yanıltıcı yazılım kullandığını açıkladı. Alman Bakan Dobrindt, Alman otomobil üreticisi Audi’nin, bazı dizel araçların egzoz emisyon testleri sırasında egzoz temizleme sistemini devreye sokan yazılımı kullandığını belirtti. 

Alman Bakan Audi'nin yaptığı bu hilenin 2009-2013 yılları arasında üretilen V6 ve V8 dizel motorlu Audi A8 ve A7 modellerinde olduğunu aktardı. Bakan Dobrindt, skandalı Audi’yi de bünyesinde bulunduran Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller ile görüştüklerini duyurdu.

 Alman Bakan Dobrindt, Audi markasını bünyesinde bulunduran Volkswagen'in emisyon skandalı nedeniyle 24 bin Audi A8 ve A 7 aracını geri çağrılacağını kaydetti. 

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 19:34