Otomobil Güncelleme Tarihi: 20 Eyl 2017 14:09

Erkunt Traktör, Hintli Mahindra'ya satıldı

Türkiye'nin önde gelen traktör firmalarından Erkunt Traktör, 76 milyon dolara Hintli Mahindra & Mahindra'ya satıldı. Şirket ayrıca Erkunt Sanayi'nin yüzde 80 hissesi için 41 milyon dolar ödeyecek. Mahindra daha önce de Hisarlar'ı satın almıştı.

Erkunt Traktör, Hintli Mahindra'ya satıldı

Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar’ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı da gerçekleştirdi. Şirket, Türkiye’nin en büyük traktör firmalarından Erkunt Traktör’ü satın aldı. Mahindra’nın satış için 76 milyon dolar ödediği öğrenildi

Dünyanın en büyük üçüncü traktör firması olan Mahindra & Mahindra (M&M), Hindistan Borsası’na yaptığı bildirimle satın almayı duyurdu.

Buna göre, Mahindra, Erkunt Traktör’ün yüzde 100 hissesini satın aldı. Mahindra’nın satış için 260 milyon Türk Lirası karşılığı, 3.44 kur baz alınarak 76 milyon dolar ödediği öğrenildi. Satışla ilgili işlemler 30 Kasım’a kadar tamamlanacak.

Hintli şirke borsaya yaptığı bildirimde ayrıca Erkunt Traktör’ün yüzde 35’ine sahip olduğu; otomotiv, traktör ve iş makinelerine yönelik döküm parçalar üreten Erkunt Sanayi’nin de en az yüzde 80 hissesini satın aldığını belirtti. Mahindra bu işlem için de yine 3.44 kur baz alınarak 41 milyon dolar karşılığı 140 milyon Türk Lirası ödeme yapacak.
(Kaynak: Habertürk)

Ekleme Tarihi: 20 Eyl 2017 14:09