Otomobil Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 12:34

Ford dünya genelinde her 10 çalışandan 1'ini çıkarak

Dünya genelindeki çalışan sayısını azaltma kararı alan otomotiv devi Ford, çalışan sayısını yüzde 10 azaltma kararı aldı. Ford her 10 kişiden 1'ini işten çıkarak.

Ford dünya genelinde her 10 çalışandan 1'ini çıkarak

İddia Wall Street Journal gazetesindeki haberde yer aldı. Ford'un satışlardaki düşüş ve yeni teknolojilere yatırım nedeniyle işten çıkarma planı başlattığı iddia edildi. Ford'daki işten çıkarmalar  üretimde 3 milyar dolarlık maliyet kısıtlaması programının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

FORD'DA ÇALIŞAN 20 BİN KİŞİ ETKİLENECEK

Gazetenin haberine göre Ford işten çıkarma operasyonlarını bu hafta içerisinde gerçekleştirecek ve gidilen maliyet kısıtlaması nedeniyle dünyadaki yaklaşık 20 bin Ford çalışanı bu durumdan etkilenecek. Ford'daki işten çıkarma operasyonları Kuzey Amerika ve  Asya ülkelerinde uygulanacak.

Otomotiv devi Ford'dan ekonomi kanalı CNBC'ye yapılan açıklamada, şirketin bundan sonraki devamlılığı için üç stratejik önceliğe odaklandığı belirtildi. Açıklamada bu üç öncelik "kârları arttırmak, performansın altında çalışan temel iş alanlarını dönüştürmek ve ortaya çıkan olanaklara yatırım yapmak" olarak sıralandı.İşten çıkarmaları savunan Ford açıklamasındamaliyetleri düşürmenin iş dünyasının bir parçası olduğunu da ifade etti.

FORD MALİYET BASKISI ALTINDA

ABD borsalarında işlem gören Ford Otomotiv hisselerinin bu yıl yaklaşık yüzde 10 düştüğü ve şirketin CEO'su Mark Fields'ın uzun süredir maliyet baskısı altında olduğu biliniyor.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 12:34