Otomobil Güncelleme Tarihi: 9 Kas 2017 21:26

İstanbul Ticaret Odası üretilecek 200 bin yerli araca talip oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yerli otomobil ile ilgili olarak '' Biz iş dünyası ve İTO olarak üretilecek 200 bin yerli otomobil almayı bugünden taahhüt ediyoruz." dedi.

İstanbul Ticaret Odası üretilecek 200 bin yerli araca talip oldu

İTO Başkanı Çağlar: "415  bin üyemiz var. İstanbul iş dünyasına yön veren işadamları olarak, 200 bin yerli araç almayı bugünden üretecek babayiğitlere taahhüt ediyoruz. İTO yönetimi olarak tüm iştiraklerimiz ile birlikte makam araçlarımız dahil tüm araçlarımızı yerli üretilecek otomobillerle değiştireceğiz." dedi

"MESELE SADECE OTOMOBİL ÜRETMEK DEĞİL"

Konuşmasında "Türkiye'nin Otomobili Projesi"ne değinen İTO Başkanı Çağlar, şunları  kaydetti:

"Türkiye’nin sanayi ve üretim noktasında büyük bir rüyası var:  Otomobil üretmek. Biz, kendi markamızla yollarda olmak istiyoruz. Bu hayal,  1960’lı yıllardan beri içimizde bir ukde. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu  ve koyduğu hedefle beraber bu işte çok büyük bir yol kat ettik. Türkiye’nin uzun  yıllardır hayalini kurduğu “Yerli Otomobil Projesinde” 5 babayiğit bu işi  sırtlandı. Tebrik ediyorum, çok ciddi bir konu. Devletimizin desteğiyle Türk İş  dünyası “Bismillah” dedi. İnşallah 2021’de de kendi ürettiğimiz otomobili  yollarda göreceğiz. Allah yar ve destekçimız olsun. Bu projede mesele, sadece  otomobil üretmek değil."

200 BİN YERLİ OTOMOBİL SÖZÜ

Çağlar, "İTO olarak, tüm iştiraklerimizle beraber bütün makam araçlarımız dahil araçlarımızı kendi ürettiğimiz yerli otomobillerle  değiştireceğiz. İTO'nun yaklaşık 415 bin üyesi var. Tüm üyelerimizin 415 bin  otomobili yok, çok daha fazlası var. Biz İTO olarak İstanbul iş dünyası şekildiriyoruz ve 200 bin yerli araç almayı henüz üretilmeden bugünden taahhüt ediyoruz. Bu  200 bin aracı satın alıyoruz demek, umarım otomobil üretecek arkadaşlara müthiş bir motivasyon olur. 200 bin araca İstanbul Ticaret  Odası üyeleri şekilde talibiz" dedi.

Ekleme Tarihi: 9 Kas 2017 21:26