Otomobil Güncelleme Tarihi: 29 May 2017 03:27

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi iki ile yeniden geliyor

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi TEDES geri dönüyor. Belediye ve sistemi kuran şirketlerin suistimal ve haksız ceza iddiaları nedeniyle kaldırılan, TEDES gelecek haftadan itibaren İstanbul ve Konya'da tekrar kullanılmaya başlanacak.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi iki ile yeniden geliyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tartışmalı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin TEDES geri döneceğini açıkladı.

2016 yılında TEDES suistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle kaldırılmıştı.Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TEDES uygulamasının İstanbul ve Konya'da yeni usul ve esaslara göre gelecek hafta yeniden başlayacağını duyurdu.

TEDES, şehir içi trafiğinin düzenlenmesi, kazalarda mal ve can kaybının önlenmesi, trafikteki hız ve ışık ihlalinin önüne geçilmesi amacıyla kurulmuştu. TEDES ile kesilen trafik cezalarından elde edilen gelirin yüzde 70'i Hazine'ye, yüzde 30'u da belediyelere gidiyordu.

Belediyelere verilen yüzde 30'luk pay, TEDES sisteminin diğer belediyelerde hızla yayılmasına neden olmuş ancak yaygınlaşması suistimalleri de beraberinde getirmişti. Bazı belediyeler ile TEDES sistemini kuran şirketlerin bu işi gelir kapısına dönüştürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kesilen bazı trafik cezalarının anormal ve haksız olduğunu hatırlattı.

Ilıca'nın aktardığına göre TEDES'te gerekli düzenlemeleri yapan belediyeler trafikte sistemi yeniden kullanabilecek. 

TEDES sistemi ile özellikle Ordu'da kesilen cezalar sürücülerden büyük tepki almış, İçişleri Bakanlığı harekete geçerek TEDES uygulamasını kaldırmıştı.


 

Ekleme Tarihi: 29 May 2017 03:27