Otomobil Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2017 13:58

Trafik sigortasında tavan fiyat geçici

Sigortacılık Genel Müdürü Şerif Çakırsoy, trafik sigortasında tavanın geçici, havuz sisteminin ise kalıcı olduğunu söyledi. Çakırsoy, BES'e otomatik katılımda ise işveren katkısının zor olduğunu belirtti.

Trafik sigortasında tavan fiyat geçici

Trafik sigortasında tavan fiyatın geçici olduğunu dile getiren  Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Şerif Çakırsoy, "Havuz sistemi kalıcı, tavan fiyat ise geçici. Tavan fiyatın 2018'de bitmesi gibi bir durum yok. Birkaç yıl uygulanır. Zamanla bazı fiyat düzenlemeleri yapılabilir" dedi.

"İYİ SÜRÜCÜYE İNDİRİM VAR"

Sigorta fiyatının artık vatandaşın erişebileceği noktada olacağının altını çizen Çakırsoy, "Sistemle iyi sürücüye indirim kötü sürücüye prim artışı var. Hepsini sisteme dahil ettik" dedi. Sektörde amiral alanların trafik sigortası ve kasko olduğunun altını çizen Çakırsoy, "Şirketler ciddi zarar ettiklerini söylüyorlar ama 2016'da o kadar iyi kâr ettiler ki bu yıl dengelenecek. Yıl sonu itibarıyla trafik sigortasında 11 milyar liralık prim beklentimiz var" dedi.

"İŞVEREN KATKISI MÜMKÜN DEĞİL"

Çakırsoy, BES'e otomatik katılımda (OKS) işveren payının da sisteme dahil olması gerektiği tartışmalarıyla ilgili olarak da, "İşveren payının OKS'ye katılması gibi bir durum söz konusu değil. Yine de 2018'e dair kararları yıl sonunda alacağız" dedi.

"SİBER RİSKLERE DE SİGORTA GELİYOR"

siber risklerle ilgili de birkaç firmanın çalışmaya başladığını ifade eden Çakırsoy, "Bu işin bileni pek yok. Dolayısıyla hızlı ilerleyemiyoruz. Konunun uzmanları ile fikir alışverişinde bulunup bu alanda da birtakım girişimlerde bulunacağız" diye konuştu. Katılım sigortacılığı ile ilgili olarak da Çakırsoy, "Dini hassasiyetleri nedeniyle sisteme girmekten kaçınan kişilerin sisteme girmesini ve ürünün piyasada daha fazla yer almasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. ( Sabah)

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2017 13:58