Otomobil Güncelleme Tarihi: 19 Eyl 2018 18:06

Yeni Citroën Berlingo'ya Yılın Uluslararası Ticari Aracı ödülü

Yeni Citroën Berlingo Van hafif ticari araçlar içerisinde Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Commercial Vehicles Fuarı’nda en prestijli ödül olan Yılın Uluslararası Ticari Aracı Ödülü’nü aldı.

Yeni Citroën Berlingo'ya Yılın Uluslararası Ticari Aracı ödülü

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Commercial Vehicles Fuarı’nda Yeni Citroën Berlingo Van, hafif ticari araç sektörünün en prestijli ödülü olan Yılın Uluslararası Ticari Aracı Ödülü’ne layık görüldü.

1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden Citroën Berlingo Van, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA Commercial Vehicles) Yılın Uluslararası Ticari Aracı Ödülü’ne (The International Van of the Year Award) layık görüldü. İlk kez 1997 yılında bu ödülü kazanan Berlingo Van, 3’üncü nesliyle de bu ödülü ikinci kez kazanmış oldu.

Yeni Berlingo Van’ın güçlü noktaları modülerlik ve geniş kabin alanı özellikleri açısından da geliştirilmiş olması. Barındırdığı teknolojik gelişmelerle segmentinde öncü konumda bulunan Yeni Berlingo Van, yeni bir platform üzerine geliştirildi. Dört adet bağlanabilirlik teknolojisi, yeni BlueHDi 1.5 dizel ve benzinli PureTech 1.2 motorlara sahip olan Yeni Berlingo Van, konforlu süspansiyonu ile ticarete yeni bir soluk getiriyor.

Citroën’in 2 CV Van, Acadiane ve C15 gibi ikonik araçları içeren Van segmentindeki uzun mirasının devamı olan Yeni Berlingo Van, 19 adet sürüş destek sistemi ve manevra yardımı özelliğine sahip. Araç, sürücünün dikkatinin dağıldığı durumlarda müdahale ediyor ve kaza risklerinin önüne geçerek ileri seviyede güvenlik sağlıyor. Üçüncü nesliyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Yeni Citroën Berlingo Van’da ilk kez yüksek sürüş keyfi sağlayan EAT8 tam otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor.

Citroën, Berlingo Van modeli dışında 2009 yılında Nemo, 2008 yılında Jumpy ve 1994 yılında Jumper ile de kazanmayı başarmıştı.

Ekleme Tarihi: 19 Eyl 2018 18:06