Otomobil Güncelleme Tarihi: 6 Kas 2017 13:29

Yerli otomobilin ilk geçeceği güzergah belli oldu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin 2019'da prototipinin tamamlanacağını ve ilk olarak Boğaz Köprüsünden geçeceğini açıkladı.

Yerli otomobilin ilk geçeceği güzergah belli oldu

Balıkesir'in  Edremit İlçesinde  Edremit İlçe Ticaret Odası'nı ziyaret eden  TürkiyeOdalar ve Borsalar Birliği Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. Özellikle  Edremit gibi hem turizm hem de ticaret merkezi olan beldelerimizin ekonomideki öneminin her geçen gün arttığını belirten Başkan ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerin son yıllardaki konjonktürle birlikte ele alınması gerektiğini ifade ederek mevcut durumumuzun gurur verici olduğunu söyledi.

Özellikle başarısız darbe girişiminin yanı sıra güneyimizde savaş, batımızda ekonomik krizin hakim olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu  Türkiye'nin bu dönemde 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayarak imkansızı başarmış olduğunu dile getirdi.

İLK KEZ BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN GEÇECEK

Hisarcıklıoğlu konuşmasında son zamanların en önemli gündem maddelerinden biri olan yerli otomobilden de bahsetti. Üretim için şirketleşme sürecinin 2018 içerisinde tamamlanacağını belirten Hisarcıklıoğlu prototipin 2019'da Boğaz Köprüsünden geçeceğini, 2021 yılında ise hem  Türkiye hem de dünya piyasasına sürülmek üzere yerli otomobilin hazır olacağını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 6 Kas 2017 13:29