Politika Güncelleme Tarihi: 7 Oca 2018 15:52

AK Parti'de Gül için iki senaryo konuşuluyor

Sabah Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu, AK Parti'de Abdullah Gül'e ilişkin yapılan değerlendirmeleri yazdı. Müderrisoğlu, Gül'ün takınacağı tutuma ilişkin iki senaryonun ön plana çıktığını söyledi.

AK Parti'de Gül için iki senaryo konuşuluyor

 Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün son dönemdeki çıkışları ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’den Gül’e gelen tepkilerle ilgili bir yazı kaleme alan Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, biri Gül’ün adaylığına, diğeri ise pazarlık masasına dayanan iki senaryoyu yazdı.

Yazısında, ‘AK Parti üzerinde üç hesap yapıldığını’ ileri süren Müderrisoğlu, bunlardan birinin ‘AK Parti-MHP işbirliğini bozma taktiği’, bir diğerinin ise ‘cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçim arasında ayrım yapılması’, yani ‘Erdoğan seçilsin ama AK Parti’ye mesaj verilsin’ taktiği olduğunu iddia etti.

‘100 BİN İMZA İLE ADAY OLACAK’

Müderrisoğlu, üçüncü hesabın ise Gül’ün adaylığına ilişkin olduğunu savunurken şunları yazdı: “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerine kurulan denklemler. AK Parti’de, Gül’ün daha aktif olacağı, bunun altyapısını, hatta finansman ve kadro boyutunu da planladığı kanısı giderek pekişiyor. Burada da ‘iki ihtimal’ öne çıkıyor. İlk görüşe göre, Gül bir partinin veya muhalif bloğun adayı olarak sahne almayacak. Aksine, 100 bin imza ile daha bağımsız, hatta günlük polemik ve çekişmelerin dışında bir isim olarak konumlanacak. ‘Toplumsal uzlaşma, demokrasi, insan hakları, refah’ gibi kavramlar etrafında bir tür değerler siyasetinin temsilcisi olarak elini güçlendirecek.”

Bu konuda ‘bir diğer görüş’ daha olduğunu belirten Müderrisoğlu, şöyle dedi: “İkinci görüşe göre, Gül ilk etapta pazarlık marjını artıracak. Erdoğan ve kurmaylarında, ‘Yarışa girebilirim, kazanamasam bile size kaybettirebilirim’ etkisi uyandıracak. Günün sonunda Erdoğan ile masaya oturarak, AK Parti’nin 2019-2023 şekillenmesinde yeniden söz sahibi olmayı deneyecek.”

Ekleme Tarihi: 7 Oca 2018 15:52