Politika Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 14:39

AK Parti'de tüzük değişti! İşte Binali Yıldırım'ın yeni görevi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’nı üstleneceği 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre için hazırlıklar tamamlandı. Yüzük değişikliği sorası Bİnali Yıldırım'ın görevi de belli oldu.

AK Parti'de tüzük değişti! İşte Binali Yıldırım'ın yeni görevi

AK Parti’nin pazar günü gerçekleştireceği 3. olağanüstü büyük kongresinde genel başkanlığı üstlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, kurulan platformda birlikte yürüyecek, partilileri birlikte selamlayacak.

Hareketli ekranın kurulacağı salonda, “Bitmeyen Sevda AK Parti” filmi izletilecek.

60 BİN PARTİLİ ANKARA'YA GİDECEK

81 ilden yaklaşık 60 bin partili pazar günü bin 500 otobüsle Ankara’ya gidecek. Kongre için yerli-yabancı yaklaşık 600 basın mensubu akredite oldu. Kongrenin ana sloganını “Yeni atılım dönemi” olarak belirleyen AK Parti, “Sağlam irade kurucu lider” sloganını da kullanacak. Kongrede gerçekleştirilecek ve ilk genel seçime kadar geçerli olacak tüzük değişikliği ile Başbakan Yıldırım’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vekâlet görevi verilecek.

BİNALİ YILDIRIM'IN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

Hayati Yazıcı güne bomba gibi düşen toplantı öncesi tüzük değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti, 21 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi tüzük değişikliği için toplandı. Toplantı öncesi soruları yanıtlayan Hayati Yazıcı, tüzük değişikliği ile genel başkan vekilliği ihdas edileceğini söyledi.

Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan seçilmesiyle beraber, Başbakan Binali Yıldırım da "Genel Başkan Vekili" olacak.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 14:39