Politika Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:46

AK Parti grubunda çok konuşulan kare

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın grup toplantısında söylediklerinin haricinde, toplantı öncesi verdiği fotoğraflar da dikkat çekti.

AK Parti grubunda çok konuşulan kare

Erdoğan’ın geçen günlerde aralarında gerginlik olan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Beştepe’de görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bugün grup toplantısında Erdoğan bir yanına Başbakan Binali Yıldırım'ı, diğer yanına da eski Başbakan Davutoğlu’nu aldı.

Grup toplantısında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yan yana oturmasıydı. 

Kaya'nın ve Soylu’nun ekipleri iki hafta önceki grup toplantısında “koltuk kavgası”na girişmişlerdi. Her zaman İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oturduğu koltuğa Bakan Kaya oturmak isteyince, 1 saat boyunca aynı koltuk için tartışan danışman ve korumalar gerginlik yaşamışlardı. 

Normalde Süleyman Soylu, Erdoğan'ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın arkasında otuyordu. Albayrak ile Soylu arasındaki kavga artık herkesin bildiği bir sırdı. 
Koltuk kavgasının asıl sebebi, Albayrak'ın, Soylu'nun arkasında oturmasını istememesi, Bakan Kaya'dan o koltuğa oturmasını istemesi yatıyordu. 

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:46