Politika Güncelleme Tarihi: 8 Eyl 2017 11:42

AK Parti ile MHP arasında Atatürk çatlağı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatta MUstafa Kemal Atatürk'ü çıkarması, AK Parti ile MHP'nin arasını açtı.

AK Parti ile MHP arasında Atatürk çatlağı

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak yeni müfredatla bozuldu. MHP’ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesi bugün “Atatürk’süz müfredat olmaz” manşetiyle çıktı. MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın sözlerine yer verilen haberde, Akçay Atatürk’ün çıkarıldığı yeni müfredatı eleştirdi. Gazetenin birçok köşe yazarı da müfredattan Atatürk’ün çıkarılmasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredata göre 5’inci sınıf öğrencilerin okuyacağı Sosyal Bilimler kitabından Atatürk kısmının çıkarılmasına ilişkin MHP’li Akçay şunları kaydetti.

"MİLLİ DEĞER"

"Yeni ders yılında 5’inci sınıflarda okutulacak Sosyal Bilgiler ders kitabında Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün olmadığını gördük. Fakat 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflardaki Atatürk ile İlke ve İnkılapları aynı şekilde kalmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk bilhassa bugünlerde çocuklarımıza, gençlerimize çok daha ayrıntılı bir milli şuurla öğretmemiz gereken en önemli milli değerlerimizin başında gelmelidir.

"YENİDEN HATIRLATILMALI"

Atatürk, her türlü tartışmadan ve spekülasyondan uzak tutulmalıdır. Ders kitaplarında Sivas, Erzurum, Alaşehir, Balıkesir ve Nazilli Kongresi gibi kongrelerin de ayrıntılı olarak yer almasında biz fayda görüyoruz. Bilhassa 15 Temmuz 2016’daki hain FETÖ darbe girişimi, girişime gelen süreç, o günden bugüne yaşadıklarımız ve ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ortamı değerlendirdiğimizde sadece çocuklara ve gençlerimize değil her kesime Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü, varlığını temsil eden büyük bir değer olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlatmalıyız. Bu sadece okullarda ders programları ile değil her alanda üniversitelerimizde, medyada çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak bütün insanlarımıza yeniden hatırlatılmalıdır."

Ekleme Tarihi: 8 Eyl 2017 11:42