Politika Güncelleme Tarihi: 13 Şub 2018 14:16

Bahçeli ve Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin ile ilgili "Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş" sözlerine önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi.

Bahçeli ve Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki

ERDOĞAN: GEREĞİ YAPILACAK

AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ''Afrin siyasete alet edilmesin'' açıklamasıyla ilgili ''Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun gereği yapılacak'' diye konuştu.

Bahçeli'den İlker Başbuğ'a: Siyasi hesaplar yaptığımızı söyleyenler karaktersizdir
MHP lideri Devlet Bahçeli, Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmesini eleştiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a çok sert tepki göstererek, "PKK'ya laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Askerlerimiz operasyondayken PYD'ye selam gönderip, cesaretlendirip, tek söz etmeyenlerin maksadı nedir?" dedi.

İLKER BAŞBUĞ'A SERT SÖZLER

Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmesini eleştiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösteren Bahçeli, " Partimizin Afrin üzerinden siyasi hesaplar yaptığını söyleyenler karaktersizdir. Neymiş, Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş. Bunu söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuş'a sormak lazım. Afrin'i siyasete alet edenler kimlerdir? Kimi kastediyorsun? PKK'ya laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır?  Askerlerimiz operasyondayken PYD'ye selam gönderip, cesaretlendirip, tek söz etmeyenlerin maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacaktır da neyi konuşacak? Kuş ve böcek türlerinden mi bahsedelim?" diye konuştu.

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ şöyle konuşmuştu: "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG'ye, PYD'ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder."

Ekleme Tarihi: 13 Şub 2018 14:16