Politika Güncelleme Tarihi: 8 Oca 2018 23:51

Bekir Bozdağ: OHAL, bir kez daha uzatılacak

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in uzatılacağını açıkladı. Bozdağ, MHP'nin seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını da "memnuniyet verici" olarak değerlendirdi. Bozdağ, uyum yasaları çerçevesinde seçim yasasını Mart ayından önce çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bekir Bozdağ: OHAL, bir kez daha uzatılacak

Yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in uzatılacağını söyledi.

Bozdağ, “Olağanüstü Hal bir defa daha uzatılacak. Bunun usulü bildiğiniz gibi Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasından toplanan Bakanlar Kurulu Olağanüstü Hali uzatılmasına karar verecek ve bu da parlamentoda görüşüldükten sonra yürürlüğe girecektir” diye konuştu.

MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceği açıklaması sorulan Bozdağ, “MHP, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıkça ifade etti. Bu MHP’nin kendi kararıdır. Buna saygı duyarız. Kararla ilgili bir değerlendirme hakkını kendimizde görmeyiz. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı malum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir. MHP, Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkıyor. 2019 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğini açıklaması memnuniyet vericidir. Tabi Önümüzdeki süreçte ittifakla ilgili neler olacak, hep beraber göreceğiz” dedi.

‘HAKİM, FETÖ ORGANİZASYONLARINDA YER ALDI’

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya değinen Bozdağ, şunları söyledi:

“Bu siyasi bir davadır. Hukuki dayanağı yoktur. Yargılamayı yapan hakim, FETÖ’nün organizasyonuyla Türkiye’ye getirilmiş, 17-25 Aralık’tan sonra Mayıs 2014’te ve organizasyonlarda konuşturulan, moderatörlük yaptırılan ve hükümetimiz ve Türkiyemiz aleyhine FETÖ ağzıyla açıklamalar yapan, eleştiriler yönelten bir hakim. Kendisi, jüriyi etkilemek için hukuka aykırı olarak toplanan delilleri görmezden gelmeyin diye baskı yapmıştır. Çok net söylüyorum, bu dava, FETÖ, CIA, FBI ve ABD’deki bazı yargı görevlilerinin iş birliği ile 17-25 Aralık sürecinde Türkiye’de başarılamayanın ABD yargısı eliyle başarma teşebbüsüdür. Ya karar bellidir, yargılama süreci, hukuk ve mahkeme, muhakeme, bu belli kararın istihsali için usulen kullanmıştır. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Bu dava Halkbank’a yönelik değil ama eski genel müdür yardımcısı sanık konumundadır. Bunun da bankanın ticari itibar kaybına yol açığı ortadadır. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği nokta da budur.”

BYLOCK MAĞDURLARI KHK İLE GÖREVE İADE EDİLECEK

Bozdağ, iradesi dışında şifreli haberleşme programı ByLock’u kullamış gibi gösterilenlerin, yeni kanun hükmünde kararname ile görevlerine iade edileceklerini söyledi. İki kurumun çalışmasını tamamlamasının ardından KHK çıkarılacağını aktaran Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

“Çalışmalar başlatıldı ve tek tek bunlar incelendi. Sırf bu tuzak nedeniyle ByLock’a yönlendirilmiş olup sadece ByLock kullanıcısı gibi göründüğü için görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır. Ancak ByLock kullanıcısı olarak değerlendirilmediği ve bu nedenle atıldığı sabit olanlar, onlar kendi durumları değerlendirilecek, onlarla ilgili bir iade durumu söz konusu olmayacaktır, ByLock dışında başka bir gerekçe yoksa bunların iadesi yapılacaktır. Şu anda kurumlarımız bize bunlarla ilgili çalışmalarını iletiyorlar, iki kurumumuz kaldı, iki kurum da çalışmasını tamamladığı zaman, KHK’yı, çıkaracağız. İnşallah yakında bu KHK çıkacaktır”

16 Nisan referandumu ile kabul edilen anayasa değişikliği kapsamında çıkarılması gereken uyum yasaları çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bozdağ, “2018 uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacak. Siyasi partiler ve seçim yasası önemli. Seçim yasalarının Mart’tan önce çıkarılmasını planlıyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı da olacaktır. Sayın Bahçeli’nin önerdiği formülde görüşülecek, başka kanunlarda görüşülecek” diye konuştu. 

Ekleme Tarihi: 8 Oca 2018 23:51