Politika Güncelleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:41

Bekir Bozdağ: OHAL tezkeresi Meclis'e gönderildi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısında OHAL'in uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bekir Bozdağ: OHAL tezkeresi Meclis'e gönderildi

Bozdağ, tezkerenin TBMM'ye gönderildiğini belirtti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında bir soru üzerine Bozdağ, "CHP, devletine seri katil diyen birini il başkanı yapmanın bedelini sandıkta ödeyecektir" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) OHAL’in uzatılması için aldığı tavsiye kararının hükümet tarafından kabul edildiğini söyledi.

OHAL tezkeresinin, TBMM Başkanlığına gönderildiğini aktaran Bozdağ, tezkerenin kabul edilmesinin ardından OHAL’in uzatılacağını belirtti.

‘TÜRKİYE ATILACAK ADIMLAR KONUSUNDA KARARLIDIR’

Afrin’e askeri harekat yapılıp yapılmayacağı sorulan Bozdağ, “Bölgede bir terör koridoru oluşturulması hem de koridorun güvenliği için terörist bir ordunun oluşturulması ve bu oluşumun desteklenmesi Türkiye’nin toprak ve sınır güvenliği bakımından açık bir tehdittir. Kimse Türkiye’nin daha fazla sabır göstermesini beklemesin. Türkiye atılacak adımlarda kararlıdır. Türkiye’nin kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur” dedi.

Ekleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:41