Politika Güncelleme Tarihi: 14 Kas 2017 13:58

Bilgen'den Kahraman'a tepki: Ziyaret etmek istiyorsa adres bellidir

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, aday gösterilmesinin ardından siyasi partileri ziyaret etmeye başladı. HDP'nin eş başkanlarının tutuklu olduğunu hatırlatan Bilgen, Kahraman'a cezaevini adres gösterdi

Bilgen'den Kahraman'a tepki: Ziyaret etmek istiyorsa adres bellidir

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Irak’ta yaşanan depremin ardından sosyal medyada ırkçı paylaşımlara tepki gösterdi.

Bilgen aynı zamanda Meclis Başkanlığı seçimleri için siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek olan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a, eş genel başkanlarının tutulduğu cezaevlerini adres gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, açıklamalarından satır başları şöyle:

DAYANIŞMADAN BAŞKA HİÇBİR TAVIR KABUL EDİLEMEZ: Depremde bile insani tutum sergileyemeyenler, dillerindeki faşizmi deşifre edenler, insanlıktan nasibini almayan numunelerdir. Bu acıya karşı dayanışma göstermekten başka hiçbir tavır kabul edilemez.

GİTMEK İSTERSE ADRES BELLİDİR: İsmail Kahraman bir nezaket göstererek partilerin genel başkanlarıyla görüşme yapacağını söylemiş. Sn. Kahraman unutmuş olabilir, bizim eşbaşkanlarımız cezaevinde. Ama yine de ziyaret etmek istiyorsa adres bellidir.

UMARIZ RAKKA’DA BULUNAN İŞ MAKİNESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILIR: Başbakan, ABD’de söyleyemediklerini şimdi söyledi. IŞİD’le mücadele için Rakka’ya tır sevk ediliyormuş. Umarız bir açıklama yapılır. Ama Konya Belediyesi’nin Rakka’da bulunan iş makinesiyle ilgili açıklamayı kendisi mi yapar yoksa eski başbakan mı bilmiyoruz.

KOMPLO TEORİLERİ KURUYOR: Başbakan ABD ile görüşmesinde “nereye çağırdıysanız gittik ve sormadık” diyor. Evet bunun farkındayız. Amerika’nın bir dediğini iki etmiyorsunuz ama muhalifler bir yabancıyla oturunca gazeteleriniz komplo teorileri kuruyor.

MALTA’YA İLİŞKİN ÖZÜR VAR MI? İsveç Maliye Bakanı devlet bütçesinden çikolata aldığı için istifa ediyor, Paradise Belgeleri ortaya çıktığında Türkiye’de bırakın istifayı, özür dileme erdemini bile gösteren var mı? Paradise Belgeleri konusunda muhalefetin suskunluğu da son derece manidar. Bizim hiçbir ülkede off shore hesabımız olmadığı için galiba rahat konuşuyoruz.

AYM ORTAYA İRADE KOYMALIDIR: Elbette milletvekillerinin tutuklu yargılanması kabul edilemez ama asıl sorun, Anayasa’ya yapılan darbedir. Anayasa Mahkemesi, Türkiye’deki darbe tablosunu değiştirecek cesaretle irade ortaya koymalıdır.

Ekleme Tarihi: 14 Kas 2017 13:58