Politika Güncelleme Tarihi: 14 Oca 2018 20:08

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na soruşturma

Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu'nun "PKK ve DHKP-C propagandası" yaptığı iddia edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na soruşturma

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, soruşturma açıldı. Soruşturma, Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle paylaşıldığı belirtildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya paylaşımlarında “terör propagandası yapmak” iddiasıyla ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

Paylaşımları incelemeye alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tweetleri tutanak altına alarak Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Kaftancıoğlu’na “PKK ve DHKP-C propagandası”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

KAFTANCIOĞLU: AMACIM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ YÜCELTMEK

Soruşturmanın başlamasının ardından Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı. “Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır” diyen Kaftancıoğlu, “karalama kampanyası” yürütenlerle ilgili olarak yargıya başvuracağını belirtti.

Ekleme Tarihi: 14 Oca 2018 20:08