Politika Güncelleme Tarihi: 6 Eki 2017 00:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan Melih Gökçek'ten önce onunla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçek ile görüşmesinden önce, istifası istendiği iddia edilen isimler arasında adı geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya geldi. Uğur görüşme sonrası Twitter'dan Balıkesir Belediye Başkanı ibaresini kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Melih Gökçek'ten önce onunla görüştü

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek'in görüşmesi ajanslara son dakika haberi olarak düştüğü saatlerde bir haber daha geldi.

ERDOĞAN, UĞUR İLE DE GÖRÜŞTÜ

İran ziyaretinden dönen  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gökçek ile görüşmesinden önce, istifası istendiği öne sürülen bir diğer isim olan  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Edip Uğur ile de görüştü.

GÖRÜŞMEDEN SONRA AÇIKLAMA YAPILMADI

Görüşmenin içeriği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan  Ahmet Edip Uğur, istifasının istendiği haberleri üzerine "Seçimle gelen seçimle gider, partiyi bırakırım ama başkanlığı bırakmam" dediği yönündeki iddialara yazılı bir cevap vermişti.

Uğur'un dün yaptığı açıklaması şöyle:

"MASA BAŞINDA UYDURULMUŞ BİR KURGUDAN İBARET"

AK Parti Sözcümüz Sayın  Mahir Ünal'ın iki gün üst üste yaptığı açıklama ve yalanlamalara rağmen, söz konusu istifa haberlerinin ısrar ve inatla dolaşımda tutulmasındaki amacı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. (Ben istifa etmiyorum, siz görevden alın. Görevden alırsanız partiden istifa eder, yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam ederim) şeklindeki haberler ise tamamen masa başında uydurulmuş bir kurgudan ibarettir.

Söz konusu haberleri yayınlayarak bir itibar suikastına imza atmaya çalışanlar hakkında yargı yoluna başvurduğumuzun ayrıca bilinmesini isterim.

Edip Uğur, Twitter'dan "Balıkesir Belediye Başkanı" ibaresini kaldırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği iddia edilen  6 belediye başkanından biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan ile görüştü. Edip Uğur'un Twitter hesabından da "Balıkesir Belediyesi Başkanı" ifadesini kaldırması dikkatleri çekti.

Edip Uğur’un istifa etmekte direndiği hatta Erdoğan’a “İstifa etmiyorum. Gerekirse siz görevden alın” şeklinde mesaj gönderdiği ve görevine bağımsız olarak devam etme kararı aldığı öne sürülmüştü. Uğur iddialara ilişkin yaptığı açıklamada “Bazı basın yayın organlarında istifamın istendiğine dair yayınlanan haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur" demişti.

Ekleme Tarihi: 6 Eki 2017 00:44