Politika Güncelleme Tarihi: 16 Şub 2018 11:29

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş Nisan'a hazır olsun talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili uyum yasalarının nisanda bitirilmesi için talimat verdi.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş Nisan'a hazır olsun talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyum yaslarına ilişkin çalışma yürüten komisyonun üyelerine daha hızlı olmalarını söylediği belirtildi.

Erdoğan, önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde uyum komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre toplantıda da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erdoğan’a uyum çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. Sunumu dinleyen Erdoğan, uyum çalışmalarının hazirana kadar bitirilmesi için çalışan komisyona, “Nisan ayında çalışmaları bitirin” talimatı verdi.

YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ DÜZENLEME MECLİS’E GELİYOR

Erdoğan, ‘kamu reformu’ adı altında yürütülen çalışmalarının ise mayıs ayında bitirilmesini istedi. Yerel yönetimler ile ilgili düzenlemenin de haftaya Meclis’e sunulması bekleniyor. Bu düzenleme ile yapılacak değişiklikler, 2019 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde uygulamaya girecek.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

2019’da yapılacak milletvekili seçimlerine ittifak halinde girilebilmesinin önünü açacak düzenlemede de belli bir aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dün telefonla görüşerek pazar günü bir araya gelmek üzere randevulaştığı öğrenildi.

Ekleme Tarihi: 16 Şub 2018 11:29