Politika Güncelleme Tarihi: 13 Şub 2018 12:12

Erdoğan: Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları ikaz ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına dikkat çekerek, "Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz" dedi.

Erdoğan: Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları ikaz ediyoruz

 AK Parti sıralarından "Ecevit seninle gurur duyuyor" sloganları yükseldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD bütçesinden SDG’ye ayrılan 550 milyon dolarlık yardımın 3 milyar dolara çıkarılacağı yönünde duyumlar olduğunu öne sürdü. “Bizim için Afrin neyse Kıbrıs’taki Ege’deki haklarımız da odur” diyen Erdoğan, “Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

GÖZDEN KAÇMIYOR: Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege’deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamamları konusunda buradan ikaz ediyoruz.

PARA YARDIMI KARARLARIMIZI ETKİLER: Stratejik ortağımız, müttefikimizin kalkıp da PYD’ye silah yardımları yetmiyormuş gibi para yardımı yapma kararı da alması aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir.

SAVAŞ GEMİLERİMİZ, UÇAKLARIMIZ GEREKTİĞİNDE MÜDAHALE EDER: Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar.

ORADAKİ HAZIRLIKLAR ÜLKEMİZE YÖNELİK: Sadece faillerini küçültür ve seviyesiz hale getirir. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarının takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Kıbrıs’taki Ege’deki haklarımız da odur. Bu operasyon sebebiyle hâlâ ülkemizi suçlayanlar önce bölgedeki tünellere, kulelere baştan aşağı silahlandırılmış köylere bir baksınlar. Eğer ortadaki görüntüye rağmen tüm bu hazırlıkların ülkemize yönelik olmadığını iddia edenler varsa artık onlara söyleyecek sözümüz yoktur.

NATO EŞİTTİR ABD DEĞİLDİR: Tahammül edemeyenler bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO’da berabersek, NATO’nun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerika’nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPG’yi, PYD’yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO’da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir.

BÖYLE MÜTTEFİKLİK OLMAZ: Ne derlerse desinler, güvenlikten sorumlu temsilcileri geldi, Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Hakka hukuka uygun şekilde yürümezse bunun adı ortak veya müttefiklik veya model ortaklık olmaz.

3 MİLYAR DOLAR FİSKOSLARI VAR: İlk gelen haberler şu anda 550 milyon civarında parasal destek (SDG) ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de şu anda fiskoslar var. Kaç tane DEAŞ’lıyı yok ettiniz. DEAŞ’lıyı nereye sevk ettiniz. Ortada hiçbir gerçek, kabullenebilecek hiçbir vaka yok. Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, kime hangi imkânların sağlandığını tespit ediyor, kaydediyoruz. Artık hiç kimsenin DEAŞ bahanesini kullanma hakkı yoktur. Suriye ve Irak’taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bunların PKK’lı olduğuna dair işaret görmedik diyenler, kör veya aptal değillerse, art niyetlidir.

OSMANLI TOKADI YEMEMİŞLER: Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin (ABD’li komutan) ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. Hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Ben şu anda buradan Amerika halkına sesleniyorum. Amerika’nın bütçesinden çıkan bu paralar Amerika’nın halkının cebinden çıkan paralardır. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığını da gündeme getirmek istiyorum.

EN BÜYÜK PAYLAŞIM SAVAŞI: Şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. Madem ki takke düşmüştür, kel görünmüştür. Açıkça konuşmanın zamanı da gelmiştir. Son dönemde yaşadığımız gelişmeler bazı hakikatleri dünyaya da göstermeye yetiyor. Karşımızdaki teröristlerin, görünürdeki PKK, PYD, YPG, FETÖ gerisindeki güçleri artık hiçbir şüpheye mahal olmayacak derecede tanıyoruz. Hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı yaşanıyor. Birileri Türkiye’yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur. Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük haysiyet ve onur savaşını yürütüyoruz.

Ekleme Tarihi: 13 Şub 2018 12:12