Politika Güncelleme Tarihi: 5 Eyl 2017 11:16

Galip Ensarioğlu: MHP ile ittifak referandum içindi

AK Parti ile MHP’nin referandum öncesinde başlayan ittifakını değerlendiren Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “MHP ile ittifak referandum ittifakıydı, siyasi bir birliktelik yok. İki parti, iki rakiptir” dedi.

Galip Ensarioğlu: MHP ile ittifak referandum içindi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BirGün’den Hüseyin Şimşek’e konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarda “yenilenme” mesajının ardından Doğu ve Güneydoğu’dan istifaların gelmesi, AK Parti’nin MHP ile kurduğu ittifakın ardından bölgede politika değişikliğine gittiği yorumlarına neden oldu. AK Parti’nin MHP ile referandum sürecinde başlayan ittifakının ardından attığı adımları ve bölgede yeni politika arayışlarını AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu  değerlendirdi.

AK Parti’nin MHP ile kurduğu ittifakın yalnızca referandum ile sınırlı olduğunu ve devamının gelmeyeceğini savunan Ensarioğlu, “Zamanında Refah Partisi, MHP ile ittifak kurduğunda çok fazla oy kaybı yaşadı. Bizim kurduğumuz ittifak da referanduma yönelik bir ittifaktı. Bu ittifak zihinsel ve siyasi bir birliktelik anlamına gelmez. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir ve birbirinin rakibidir” dedi.

İstifaların Doğu ve Güneydoğu’da başlamasının farklı sebepleri olduğunu iddia eden Ensarioğlu, “Bu sadece uzun süre iktidarda kalmanın verdiği bir takım değişim ihtiyacından kaynaklanabilir. Bölgede siyaset yapmanın koşulları çok daha farklı. Bu nedenle bir takım zafiyetler olabilir. Bazen yorgunluk da olmaz. Değişim ihtiyacı gerekir. Bu bir bayrak yarışı ve tazelenmedir. Böyle değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi: 5 Eyl 2017 11:16