Politika Güncelleme Tarihi: 17 May 2017 04:06

HSK üyeliğine 7 aday seçildi! CHP oy kullanmadı HDP salonu terk etti

TBMM'de Hakim ve Savcılar Kurulu üyeleri seçimi gerçekleşti. Hiçbir aday ilk turda 367 oy sayısına ulaşamadı. Yapılan ikinci tur oylamanın sonucunda Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey üye olarak seçildi. CHP oy kullanmadı HDP salonu terk etti.

HSK üyeliğine 7 aday seçildi! CHP oy kullanmadı HDP salonu terk etti

TBMM Genel Kurulu’nda Hakim ve Savcılar Kurulu'nu belirlemek için seçim yapıldı. HSK'da 7 üyelik için aday gösterilen 21 adayı, yaklaşık 3 saat süren oylamanın ardından seçildi. HSK üyeliği için teklif edilen adaylardan hiçbiri ilk turda 367 oy çoğunluğuna ulaşamadı. Genel Kurul'da ikinci tur oyama sürecine geçildi. İkinci tur sonrası gerçekleşen seçimde oy tasnifi şu şekilde gerçekleşti:

’Yargıtay üye kontenjanından: Mustafa Çavuş 5 oy, Yaşar Şimşek 334 oy, Yusuf Kuzu 6; Mehmet Ademoğlu 324 oy, Mehmet Osmanoğlu 7 oy, Mustafa Kurtaran 15 oy; Alp Arslan 340, Mahmut Kaya 3 oy, Ziya Dinler 4 oy.

Danıştay üye kontenjanından: Cafer Ergen 339 oy, Cevdet Erkan bir oy, Emin Sınmaz 4 oy.

Yüksek Öğretim Kurumları Hukuk dallarından: Abdüllkerim Yıldırım 11 oy, Ali Cengiz Köseoğlu 331 oy, İlhan Üzülmez 4 oy.

Avukat kontenjanından: Songül Yazar 318 oy, Şerife Taşbaşı 2 oy, Ülkü Soylu 23 oy.

Avukat ve Yükseköğretim Kurumları Hukuk dallarından: Ali Aydın Akpınar 6 oy, Hamit Kocabey 335 oy ve Ömer Faruk Aksoy 3 oy.’

İKİNCİ TURDA 7 ÜYE SEÇİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleşen HSK üyesi seçimlerinin ikinci turunda; Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri olarak seçildi.

CHP OY KULLANMADI HDP SALONU TERK ETTİ

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelerinin TBMM Genel Kurulu’nda seçilmesi sırasında HDP milletvekilleri salonu terk etti, CHP grubu ise oy kullanmayacaklarını bildirdiler.,

Genel Kurul Salonu’ndaki oylamada CHP’den Grup Başkan Vekili Engin Altay ve 5 CHP'li milletvekili kaldı. TBMM Genel Kurulu’nda, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin oylamasında HDP milletvekilleri 16 Nisan'da gerçekleşen referandum sonuçlarının ‘meşru’ olmadığını savundu ve Genel Kurul salonunu terk etti. Aynı gerekçeyi öne süren diğer parti de CHP idi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan 16 Nisan'da gerçekleşen referandum sonuçlarını meşru kabul etmedikleri için parti olarak HSK oylamasına katılmayacaklarını açıkladı. CHP'li Tezcan, HSK seçimlerini işaret ederek “Bu gayrimeşru inşanın parçası olarak oy kullanma noktasına gelmeyeceğiz. CHP olarak oy kullanmayacağız. Söz konusu gayrimeşru sürecin tarih, siyaset önünde ortağı olmayacağız. Oy kullanmayacağız” dedi.

Ekleme Tarihi: 17 May 2017 04:06