Politika Güncelleme Tarihi: 8 Oca 2018 11:25

KKTC'de seçimin galibi sağ partiler oldu

KKTC'de yapılan genel seçimlerdeki sonuçlara göre mevcut Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün liderliğini yaptığı milliyetçi Ulusal Birlik Partisi (UBP), seçimden birinci çıktı. Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da başarısızlığını kabul etti.

KKTC'de seçimin galibi sağ partiler oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen erken genel seçimlerden, sağ partiler zaferle çıktı. Sağ partiler sol partileri birçok ilçede geride bırakarak yeni bir seçim başarısına imza attı.

Kıbrıs’ta yayın yapan medya kuruluşlarının saat 23.30 itibariyle geçtiği sonuçlar şu yöndeydi:

Açılan sandık: 412 (% 57,3)

UBP (Ulusal Birlik Partisi ): %36,16
CTP (Cumhuriyetçi Türk Partisi ): %21,81
HP (Halkın Partisi): %17
TDP (Toplumcu Demokrasi Partisi): %8,45
DP (Demokrat Parti): %7,96
YDP (Yeniden Doğuş Partisi): %6,01
TKP (Toplumcu Kurtuluş Partisi): %2,43
MDP (Milliyetçi Demokrasi Partisi): %0,08

BALKON KONUŞMASI

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, sandıkların açılmasının ardından UBP Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaparak halka seslendi. Özgürgün, balkon konuşmasında kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, “Biz biriz, biz bütünüz, birlik ve beraberlik içindeyiz, bunu gösterdiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum. Bizim gücümüz sizden, halkımızdan gelir” dedi.

Halkın kendilerine vereceği güçle kendilerini yeni döneme hazırladıklarına değinen Özgürgün, UBP’nin büyük bir farkla sandıktan birinci parti olarak çıktığını  söyledi ve ekledi: “Biz halkımızdan aldığımız bu güvenle, bu sorumlulukla yeni dönemde halkın refahı, mutluluğu ve tüm KKTC’nin kalkınması için el ele, gönül gönüle çalışacağız.”

CTP, BAŞARISIZLIĞI KABUL ETTİ

Bu sonuçlara göre yeni mecliste altı partinin olması bekleniyor. 1974’ten sonra adaya yerleşenlerin ağırlıklı olduğu Yeniden Doğuş Partisi, Meclis’in yeni üyesi sıfatına çok yakın.

Pazar gecesi, bir konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman seçim başarısızlığını kabul etti ve yarından itibaren yeni bir mücadeleni başladığını vurguladı.

Son oranlar Kıbrıs’ta sol çizgide siyaset yapan ve federal çözümü destekleyen partilerin oyları açısından seçimden yenilgiyle çıktığını gösteriyor. (Nikolaos Stelya- Duvar )

Ekleme Tarihi: 8 Oca 2018 11:25