Politika Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 00:48

Muharrem İnce: AK Parti'nin Kasım ayında 'baskın erken seçim' yapacak

CHP Milletvekili Muharrem İnce, CNNTURK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında AK Parti'nin Kasım ayında 'baskın erken seçim' kararı alacağını iddia etti. İnce iddiasına gerekçe olarak AK Parti'nin diğer partileri hazırlıksız yakalamak istemesini gösterdi.

Muharrem İnce: AK Parti'nin Kasım ayında  'baskın erken seçim' yapacak

Trafsız Bölge programında Ahmet Hakan'a konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "AK Parti Kasımda 'baskın erken seçim' kararı alacak" dedi.

CHP'li Muharrem İnce, AK Parti'nin kasım ayında bir sürpriz bir seçim kararı alacağını iddia etti.

"SEÇİM OLURSA HAZIRLIKSIZ YAKALANMIŞ OLACAĞIZ"

Ahmet Hakan, Muharrem İnce'ye erken seçim iddiasının kaynağını da sordu. İnce AK Parti'nin amacının diğer partileri hazırlıksız yakalamak istediğini öne sürdü. Muharrem İnce programda şunları söyledi "Siz  AK Parti'nin yerinde olsanız seçim yapmaz mısınız? Mayıs ayının 21'inde Olağanüstü Kurultayınızı yapacaksınız,  Cumhurbaşkanı Erdoğan partinizin başında geçecek. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) durumu ortada.  Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)'nin durumu da malum. Geriye kala kala bir tek CHP kalıyor.  CHP de yapılacak seçime hazırlıksız çünkü CHP ilçe ve il kongreleriyle uğraşıyor, yani kendi içine düşmüş, hala olağanüstü kurultayını toplamamış, parti yöntemini ve adayını nasıl seçeceğini belirlememiş. Seçim ortamına tam o anda yakalamışsınız. Böyle bir ortam seçim için uygun olmaz mı? İnşallah dediğim gibi olmaz ama seçim olursa CHP ve diğer partiler olarak hazırlıksız yakalanmış olacağız. O yüzden bunu tartışalım ve 8 aylık süreye yaymayalım diyorum" 

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 00:48